- Foto: SCANPIX

Weinhandl: ”Trivs i St Petersburg”

Linköping kan bli utan stjärnforwarden nästa säsong med.


Mattias Weindhandl:

Född: 1 juni 1980 i Ljungby

Då: Efter en misslyckad sejour i Nordamerika valde ”Weinis" att flytta hem till Sverige igen. Klubbvalet föll på Linköping.

Nu: De senaste tre säsongerna har målskytten spenderat borta i KHL. Nu kan det bli ytterligare en säsong – trots att han har kontrakt med Linköping.

RYSSLAND. Tony Mårtensson har redan indikerat att han vill stanna i KHL. Nu gör lagkamraten Mattias Weinhandl detsamma. Till Corren säger 30-åringen att han inte har beslutat sig för om han ska spela vidare i KHL eller flytta hem till LHC kommande säsong.

- Vi får se hur det blir. Jag tar ett år i taget. Det känns bra och vi trivs i St Petersburg. Jag har inte funderat så mycket på det än, säger stjärnforwarden till corren.se.

Weinhandl har fortfarande kontrakt med Linköping, men har varit utlånad till KHL-klubbar de tre senaste säsongerna. Först gjorde han två säsonger i Dynamo Moskva och nu företräder han SKA Sankt Petersburg.

Den här säsongen har Weinhandl svarat för 14 mål och 26 poäng på 24 matcher. Det gör honom till stjärnspäckade Sankt Petersburgs poängbästa spelare.

Hockeysverige.se

/
KHL
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!