Tabelljumbon chockade Färjestad

Trots den hittills dåliga säsongen har Frölunda inte haft några problem med att slå Färjestad. I kväll tog man sin andra raka seger när Färjestad besegrades med 3-1.

KARLSTAD. Det var uppladdat för folkfest i Löfbergs lila arena när Frölunda gästade Färjestad.

Men Frölunda visade att den gånga veckans händelser inte skulle hindra dem från att ta tre poäng när de redan efter 21 sekunder gjorde matchens första mål. Målet gjordes av Henrik Tömmernes som fick pucken innanför blålinjen av Andreas Karlsson och tog ett par skär och drog till med ett snärtigt handledsskott på målvakten Alexander Saláks klubbsida.

Färjestad återhämtar sig efter chocken och tog mer och mer över matchen, men lyckades inte komma in på kassen i de avgörande lägena.

– Vi fick en liten chock när de fick målet så tidigt, vår tanke var ju att gå ut och sätta press på dem med en gång menar Färjestads coach Tommy Samuelsson.

I den andra perioden kommer Färjestad ut och pressar hårt på Frölundas puckförande backar. Pressen ger resultat när en Frölunda back slår iväg en puck som Christan Berglund snappar upp. Berglund åker in i slottet och avslutat med ett distinkt skott i plockhandskrysset.

– Det var väl ett felpass där som jag snappade upp, vi har snacka om att inte leta efter bättre lägen hela tiden utan skjuta när vi väl får chansen säger Berglund.

Färjestads glädje varade inte länge, efter åtta minuter spelade fick Frölunda chansen i spel fem mot tre, ett läge som man utnyttjade väl. Tömmernes slog en passning från blålinjen ner till Mikael Johansson som med öppet mål bara inte kunde missa.

Andra perioden påminde en hel del om den första, med Färjestad som spelförande lag men efter på resultattavlan.

Färjestad förblev mållösa även i den tredje perioden, trots en oerhörd press under hela perioden lyckades man inte få in pucken bakom målvakten Johan Holmqvist som varit ett av få gläjdeämnen denna säsong.

– Jag tycker vi gör en bra slutforcering och vi skapar tillräckligt för att både gå ikapp och ifrån, men vi måste träffa mål. Jag tror vi har sjutton avslut i den tredje perioden men inget mål, det är alldeles för dåligt menar coachen Tommy Samuelsson.

Det fanns mycket heta känslor i matchen, vilket sju roughing utvisningar vittnar om.

– Det var ett högt tempo och mycket känslor idag, påminde väldigt mycket om en slutspelsmatch detta, säger en mycket nöjd Frölunda tränare Kent Johansson.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.