AIK vann med 4-2 på Hovet. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
Avgör själva – är pucken inne? - Foto: CANAL PLUS

”Den är solklart inne”

Måldomaren dömde bort Skellefteås klara mål i förlustmatchen mot AIK.

Matchfakta från matchen mellan AIK och SAIK:

Mål: 1-0 (03:15 första perioden) Rastislav Pavlikovsky, 2-0 (06:42) Johan Andersson, 3-0 (05:59 i andra perioden) Daniel Bång, 3-1 (02:24 tredje perioden) Pierre-Edouard Bellemare, 3-2 (14:10) Joakim Lindström, 4-2 (19:43) Daniel Rudslätt.

Domare: Sören Persson

Arena: Hovet

Publiksiffra: 6 578

STOCKHOLM. AIK ledde redan med 2-0 när Joakim Lindström reducerade tidigt i den andra perioden. Domaren Sören Persson valde att videogranska målet – men måldomaren missade att pucken var över mållinjen.

Skellefteå-spelarna blev rasande på domaren och protesterade vilt. Målskytten åkte till slut på en utvisning för att han skällde ut rättskiparen.

– Jag är helt säker på att pucken var inne, det är ju solklart. Jag ser det ju på reprisen nu också, säger han till Canal Plus.

I den tredje perioden var det dags för en ny videogranskning. Även den gången var det Lindström som gjorde mål. Efter flera minuters granskande beslutade domaren att det var mål. Då stod det 3-2. Närmare än så kom inte bortalaget. I slutskedet av matchen gjorde Daniel Rudslätt 4-2 i öppen kasse.

– Jag tycker att vi gör 2-1, nu när jag har sett repriserna också. Vi har lite otur där att videodomaren som granskar inte har bra bilder. Det blir ju lite matchavgörande med facit i hand så då blir man lite grinig, säger Lindström.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.