Kamil Piros firas av sina lagkamrater efter att ha avgjort matchen med sitt 3-2 mål till HV71:s favör.
1 av 4
Kamil Piros firas av sina lagkamrater efter att ha avgjort matchen med sitt 3-2 mål till HV71:s favör. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
- Flyt förtjänar man, menar Janne Karlsson.
2 av 4
- Flyt förtjänar man, menar Janne Karlsson. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
Andreas Hadelöv är med sina 92,63 i räddningsprocent seriens tredje bästa målvakt.
3 av 4
Andreas Hadelöv är med sina 92,63 i räddningsprocent seriens tredje bästa målvakt. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Yared Hagos börjar hitta målformen, här senast mot Brynäs.
4 av 4
Yared Hagos börjar hitta målformen, här senast mot Brynäs. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

SM-finalmöte redan i november?

Regerande mästarna HV71 möter serieledarna Skellefteå i Kinnarps Arena på lördagskvällen.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Martin Thörnberg i HV71 ligger trea i elitseriens poängliga då han svarat för 20 poäng på 23 matcher. I motståndarlaget Skellefteå finns elitseriens poängkung Joakim Lindström vilken har stått för hela 32 poäng på 24 matcher.

Problem: HV ligger endast på tionde plats i boxplayligan, man måste se till att spela betydligt bättre i den spelformen när Skellefteå kommer på besök. SAIK har tredje bäst powerplay i serien. I Skellefteå ser det mesta ljust ut, man är nyblivna serieledare och man har en i stort sett skadefri trupp. Enda spelaren på skadelistan är Johan Forsberg.

Snackisen: HV71 har tre raka hemmasegrar och Skellefteå har endast tappat tre poäng på de fem senaste matcherna. Ska Skellefteå fortsätta som serieledare eller ska HV ta tre nya viktiga poäng?

JÖNKÖPING. Många hockeyexperter hade svårt att se något annat lag än HV71 ta hem grundserien. Verkligheten, med snart halva serien spelad, är dock annorlunda. HV71 har åtta poäng ner till jumboplatsen medan de har tolv poäng upp till serieledande Skellefteå.

Matchen är som upplagd för en riktigt jämn fight där båda lagen med stor säkerhet vill markera gränserna inför kommande slutspel. HV71 kommer från en stark vändning mot Linköping där man vände 0-2 till 3-2 i slutperioden.

- På något sätt var vi värda segern. Vi har gnetat på och det var samma sak uppe i Gävle. Vi har inte fått betalningen för det, men i torsdags fick vi det. Flyt förtjänar man och det gör man genom att jobba stenhårt i varje byte, varje match och varje dag.

- Vi gjorde det bra, men kan möjligtvis vara lite tydligare i närkampsspelet offensivt. Och vi kan fortsätta öka trafiken in på mål, säger HV71:s tränare Janne Karlsson till klubbens hemsida.

Skellefteå kan få det tufft

Skellefteå fortsätter att mangla ner motståndare efter motståndare. Mot hemmastarka HV71 lär det dock bli annorlunda. Två saker som talar för en tuff match är att SAIK har tre raka förluster i Kinnarps Arena plus att HV71 har hittat gaspedalen och tagit tre raka hemmasegrar.

Skellefteås Joakim Lindström tror dock på sitt lag och summerar säsongsupptakten:

- Vi har börjat få igång vårt powerplay, det är viktigt och bra om man kan bygga vidare på det under säsongen. Jag tycker vi har startat säsongen bra och det är inte bara jag. Hela laget har producerat och vi försöker bli bättre och bättre hela tiden. Dessutom jobbar vi hårt, vilket ger resultat hittills, säger Lindström till föreningens hemsida.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.