Vem tar ner vem i E.ON Arena?
1 av 4
Vem tar ner vem i E.ON Arena? - Foto: Ralf Bergman/SCANPIX
Luleå fick inte in några puckar senast mot Färjestad.
2 av 4
Luleå fick inte in några puckar senast mot Färjestad. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
- Vårt hemmaspel har blivit bättre, konstaterar "Perra" Johnsson.
3 av 4
- Vårt hemmaspel har blivit bättre, konstaterar "Perra" Johnsson. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Timrå har tre raka vinster i mötena lagen emellan, blir det vinst även den här gången?
4 av 4
Timrå har tre raka vinster i mötena lagen emellan, blir det vinst även den här gången? - Foto: Ralf Bergman/SCANPIX

"Man brukar bli revanschsugen"

Kan normalt sett hemmasvaga Timrå ta sin andra raka hemmavinst mot Luleå?


Håll ett öga på:

Stjärnan: Ilkka Pikkarainen stod för ett hattrick senast mot Modo. Därmed visade finländaren att han innehar andra "kvaliteter" än att bara skada andra spelare. Chris Abott är en härlig transatlantisk spelartyp som inget lag i elitserien skulle tacka nej till. Han driver laget och har hittills gjort 14 poäng (6+8).

Problem: Timrå har hamnat i zoonen för tillfället, men man måste ta fler vinster än en på hemmaplan för att det ska vara godkänt över en längre tid. Luleå krigar på men får inte riktigt in puckarna. Kanske har de andra lagen börjat lära sig Luleås sätt att spela?

Snackisen: Kan Timrå fortsätta på den inslagna vägen och slå Luleå av bara farten? Eller ska ett habilt Luleå visa att formen som tog dem till serieledning finns kvar?

TIMRÅ. Timrå har nu två raka segrar efter en kämpainsats mot SSK i tisdags och efter en ren defilering mot länsrivalen Modo på bortaplan, något som givetvis gjutit mod i spelarna.

Per-Erik Johnsson ger sin syn på vad som förbättrats och vad han anser om Luleå:

– Vårt hemmaspel har blivit bättre och bättre och att vi lyckades vända mot Södertälje senast stärker oss självklart. Avslutningarna och försvarsspelet har också förbättrats.

Han fortsätter:

- Matcherna mot Luleå har hittills varit mycket jämna och det är med både tur och skicklighet som vi till slut vunnit mot dem, första gången efter straffar och nu senast efter förlängning. Luleå åker mycket skridskor och jobbar hårt över hela banan så det blir nog en händelserik match som det brukar bli mot dem, berättar han för klubbens hemsida.

Luleå blev nollade borta mot Färjestad senast och siktar nu på en snabb revansch. Luleås assisterande tränare Thomas Berglund säger så här inför bortamatchen mot Timrå:

- Man vill aldrig vända hem från en bortaturné med två förluster och man brukar bli revanschsugen när man åker på en förlust såhär direkt, säger "Bulan" till Luleås hemsida.

Noterbart är att Timrå har tre raka segrar i inbördes möten med norrbottningarna. Något som kanske, rent psykologiskt, kan fälla avgörandet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.