Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första trepoängaren för Frölunda

Sport | 29/09/2008 23:53

Så viktigt, så viktigt. Frölunda har jagat säsongens första trepoängare.

Frölunda har jagat säsongens första trepoängare.

I kväll kom den - seger med 4-1 hemma mot Rögle.

Frölundas inledning av säsongen har varit miserabel med bara tre poäng på de sex första matcher. Snacket om kris i laget har kommit igång bland göteborgarna och mot Rögle kom laget med kniven mot strupen.

Tre poäng var oerhört viktigt i denna måstematch. Förlust och sistaplatsen i tabellen hade varit cementerad.

Nu blev det äntligen tre poäng och andrum inför fortsättningen.

– Vi gjorde en mycket bra match och jag vill ge beröm åt hela laget. Men, extra plus vill jag ge till Johan Holmqvist i målet och till Ronnie Sundin som var en gigant i försvaret, sade tränaren Ulf Dahlén efter matchen.

Frölunda lyckades tidigt sätta press på Rögle och hade bra kontroll på spelet i anfallszon och i mitten av första perioden kom också första målet. Men trots många bra chanser lyckades inte Frölunda öka på ledningen.

I början av andra perioden föll Frölunda tillbaka till samma misstag man gjort tidigare på säsongen - alltför många onödiga utvisningar. Rögle fick till och med spela fem mot tre i nära två minuter i mittperioden, men då spelade Frölunda ett mycket bra försvarsspel och i slutet av perioden kom 2-0.

– Jag tycker att vi var bra, men kan man inte göra mål med två man mer på isen så blir det svårt att hänga med, sade Rögles tränare Peter Johansson.

Rögle lyckades i tredje perioden reducera Frölundas till 2-1, men det tog bara Frölunda 28 sekunder att ta tillbaka sin tvåmålsledning och kunde sedan sätta fjärde målet i tom bur med mindre än två minuter kvar sedan Rögle tagit ut sin målvakt.

– Efter 3-1 kontrollerade Frölunda matchen och det hela var över för vår del, sade Peter Johansson.

Frölundas bästa poängplockare de senaste säsongerna, Tomi Kallio, har haft märkvärdigt svårt att få ordning på sitt spel den här säsongen. Trots flera mycket bra chanser mot Rögle lyckades han inte göra något mål. Han väntar fortfarande på säsongens första fullträff.

En som spelat stabilt är nye målvakten Johan Holmqvist. Trots de tidigare förlusterna har han varit Frölundas bäste spelare hittills. Mot Rögle gjorde han många bra räddningar och var nära att hålla sin första nolla, men på Cameron Abbotts skott i mitten av andra perioden var han chanslös.

– Som sagt, Johan var mycket bra och räddade oss verkligen att par gånger, sade Ulf Dahlén.

(TT)

Skrivet av: