Nils Ekman blir även avstängd i fem matcher.
Nils Ekman blir även avstängd i fem matcher. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Hjärnsläppet gav rekordböter

Under tisdagen släppte disciplinnämnden domen mot Nils Ekman och det blev ett enligt Djurgårdshåll "saftigt straff". Var det för hårt? Var det för löst?


Här är de hårdaste straffen i elitseriens historia

Modos Jan-Axel Alvaara fick 1998 22 matchers avstängning vilket är det länsta som någonsin delats ut i svensk elithockey, detta efter att han medvetet åkt på en domare.

Thomas Javeblad fick också ett längre straff efter att han brottat ner en domare. 17 matcher blev resultatet efter brottningsmatchen.

Peter Lindmark, återigen en domarincident som gav 10 matchers avstängning.

STOCKHOLM. Det var under matchen mellan Djurgården och HV71 som hockeyförbundets disciplinnämnd släppte domen mot den omdiskuterade 34-åringen Nils Ekman.

Straffet landade på fem matchers avstängning samt ett bötesbelopp på 80 000 kronor för Djurgårdaren efter överfallet mot Jakob Silfverberg under förra omgångens match mot Brynäs.

Rekordbelopp i böter

Det tidigare rekordet ingen ville slå, var när Andreas Pihl fick böter på 65 000 kronor efter att ha slagit en motståndare i ansiktet, något nu Ekman alltså slår med råge.

80 000 kronor representerar rent ekonomiskt ett straff på fyra matcher, således blir Ekman "avstängd" i nio matcher, men disciplinnämnden menar att de ekonomiska straffet räcker som incitament för att Ekman inte ska bli en återfallsförbrytare. Något Nyheter24:s Djurgårdsexpert Robin Nordin tycker är fullständigt legitimt.

"Straffet på fem matchers avstängning och motsvarande fyra matchers böter blev domen för Nils Ekman. Ett acceptabelt straff. En match mer eller mindre spelar ingen roll." skriver Nordin som samtidigt menar att man måste vara villig att förlåta "annars kan man inte älska, och jag älskar Nils Ekman."

Frågan är nu hur Leif Boork kommer att reagera, som manade på disciplinnämnden att stänga av Ekman åtminstone ett halvår? Men samtidigt undrar vi hur ni ser på straffet? Är det för hårt eller för löst? Vad kan det få för konskevenser för Djurgården i allmänhet och hockey i synnerhet?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.