Anders Nilsson har fått stå i skymundan av David Rautio, men när han väl fick chansen höll han nollan.
1 av 4
Anders Nilsson har fått stå i skymundan av David Rautio, men när han väl fick chansen höll han nollan. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
- Det blir fel när ett lag drabbas på det här sättet, säger Niklas Czarnecki.
2 av 4
- Det blir fel när ett lag drabbas på det här sättet, säger Niklas Czarnecki. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
- Vi vill självklar visa oss från vår bästa sida inför hemmapubliken, säger Roger Åkerström.
3 av 4
- Vi vill självklar visa oss från vår bästa sida inför hemmapubliken, säger Roger Åkerström. - Foto: Stig Kenne/SCANPIX
Calle Järnkrok är en av alla Brynästalanger som blivit uttagen i bruttotruppen.
4 av 4
Calle Järnkrok är en av alla Brynästalanger som blivit uttagen i bruttotruppen. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

"Vi blir straffade för våra talanger"

Två formstarka lag gör upp om tre poäng upp i Luleå på lördagskvällen. Både serieledande Luleå och talangfulla Brynäs har tagit nio poäng på fem matcher, vilket öppnar för en jämn tillställning.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Jakob Silfverberg har, trots yxhugget från Nisse Ekman, leverarat 18 poäng (9+9). Vem hade trott att en back från allsvenskan kunde leverera 15 poäng (3+12) innan säsongen? Inte konstigt att Elias Fälth fick spela med Tre Kronor sist.

Problem: Kan man klaga på en serieledare? Tveksamt, det gäller bara att man inte tror för mycket om sig själv och jobbar stenhårt i byte efter byte. Brynäs gör det bra, men hur står det till med orken? I de två senaste hemmamatcherna har man tappat sin ledning i sista perioden vilket renderat i totalt tre poäng istället för maximala sex.

Snackisen: Ska Luleå dra ifrån eller ska Brynäs samla på sig nödvändiga poäng inför det som komma skall, med stort manfall under JVM.

LULEÅ. Luleå har slagit alla experter på näsan då man gång efter gång, under ledning av tränare Jonas Rönnqvist, gått segrande ur matcherna. Norrbottningarna toppar tabellen, hela fem poäng före rivalen Skellefteå AIK. I torsdags nollade man Linköping i Cloetta Center och stod överlag för en väldigt stark laginsats.

- Kort och gott gjorde samtliga spelare en riktig kanoninsats försvarsmässigt, säger Luleås assisterande tränare Roger Åkerström.

- Vi var inte nöjda med den förra hemmamatchen mot Frölunda där vi var sömniga i två perioder. Nu vill vi självklart visa oss från vår bästa sida inför hemmapubliken, menar Åkerström till klubbens hemsida.

Brynäs tvingades se sig besegrade efter 4-3 mot Färjestad i torsdags. Man släppte in en sen kvittering och förlorade sedermera på straffar.

Straffas för sina talanger

I samma veva presenterades bruttotruppen till JVM, där hela fem brynässpelare fanns representerade. Det finns alltså en möjlighet att Brynäs tvingas spela sex matcher utan fem av sina unga talanger i laget.

– Man måste se över det här, det går inte att förbise längre. Vi blir straffade för att vi får fram unga spelare, och det är bara att titta på tabellen för att förstå hur mycket som står på spel. Det blir fel när ett lag drabbas på det här sättet, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till Gefle Dagblad.

Med eller utan juniorer vid årsskiftet, måste samtliga spelare prestera på högsta nivå för att ha en möjlighet att slå serieledarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!