Södertälje kunde inte resa sig efter knocken mot Modo. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
De två första målen borde Sjögren ha tagit.
De två första målen borde Sjögren ha tagit. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Södertälje torskade - efter jättetavlan

Pontus Sjögren gjorde en av årets största tavla när Södertälje föll mot Linköping.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (12:08 i den andra perioden) Jan Hlavac, 2-0 (12:29) Patrik Zackrisson, 3-0 (14:23 i den tredje perioden) Erik Lindhagen.

Domare: Morgan Johansson

Arena: Cloetta Center

Publiksiffra: 7 183

LINKÖPING. Matchens stora snackis hände i den andra perioden. Vid ställningen 0-0 skickade tjecken Jan Hlavac ner pucken mot Pontus Sjögren. Målvakten tvekade och backade in mot mål - och släppte förbi sig den studsande pucken.

- Första målet är en målvaktstavla. Det kan man säga och det är lika bra att säga det på en gång. Den tar han 99 gånger av 100 men han tog den inte, säger SSK-spelaren Mathias Månsson till Canal Plus.

Nyheter24:S LHC-bloggare Toni Lappalainen förstår inte hur han lyckades släppa in den pucken.

På något sätt lyckades han släppa in pucken”, skriver han på sin blogg.

Bara 21 sekunder senare small det igen bakom keepern. Landslagsbacken Magnus Johansson sköt ett skott och framför mål stod Patrik Zackrisson och skymde.

- Vi bjuder på ett mål och efter det kommer vi inte in i matchen igen. Just då kändes det väldigt tungt, säger Stefan Bemström.

I den tredje perioden när talangen Erik Lindhagen 3-0 var matchen redan över. LHC inkasserar tre sköna poäng medan det fortsätter att gå tungt för SSK.

/
/
/

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

idag 17:48
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.