Kommer Karlstadlaget få jubla ikväll igen?
1 av 2
Kommer Karlstadlaget få jubla ikväll igen? - Foto: LARS HEDELIN/SCANPIX
2 av 2
- Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Blir AIK en munsbit för Färjestad?

Två skadedrabbade lag drabbar samman på Hovet. Kommer nykomlingarna AIK bli en lätt match för Färjestad?


Matchen:

Klockan 19:00 i kväll på Hovet smäller det. Formsvaga AIK ställs emot Färjestad och det är två lag som har riktigt bra problem på målvaktssidan.

Kommer formstarka Färjestad att ta tre nya poäng eller bryter Gnaget sviten?

STOCKHOLM. Senare i kväll tar ett formsvagt AIK emot Färjestad som kommer från en 3-2-seger mot Modo och fyra vinster på de fem senaste matcherna.

AIK, som bara har en vinst på de senaste fem matcherna, kommer dock från en stark insats i den senaste matchen mot sin namne från Skellefteå där man oturligt tappade poäng på straffar.

Det är ingen tvekan om vilka som är favoriter i dagens möte - men mycket talar för att det kan bli en spännande tillställning på Johanneshov.

Målvaktsproblem för båda lagen

Färjestads senaste vinst mot Modo var dock inte utan bekymmer. Lagets stjärnmålvakt Alexander Salák skadade sig i en otäck olycka och ser ut att bli borta från spel ett längre tag. Ett besked som definitivt öppnar för det svartgula hemmalaget. Den före detta Röglemålvakten Christopher Nilstorp väntas ersätta Salák i Färjestadskassen.

AIK är dock inte heller utan målvaktsbekymmer då både Viktor Fasth och Christopher Heino-Lindberg är tveksamma till spel.

Färjestad är ett av de två lag som nykomlingarna inte har tagit poäng mot sedan återkomsten till Elitserien. De senaste två matcherna har slutat 3-0 och 1-2 i FBK:s fördel, men där främst den sistnämnda matchen var en mycket jämn tillställning.

Steen inte rädd för sitt gamla lag

En av AIK:s nyckelspelare, Oscar Steen, har tidigare blivit nämnd till årets Rookie i Färjestad och räds inte sitt forna lag.

- De har många duktiga spelare, och det är ett jämnt lag. De kanske har några problem med att de har bytt ut många spelare de senaste åren, säger Steen till klubbens hemsida.

Blir Gnaget en sådan här lätt match?

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.