Daniel Corso har fått sparken.
1 av 3
Daniel Corso har fått sparken.
Beslutet försvaras av Niklas Wikegård.
2 av 3
Beslutet försvaras av Niklas Wikegård.
Det fungerade inte mellan kanadensaren och tränaren "Perra" Johnsson.
3 av 3
Det fungerade inte mellan kanadensaren och tränaren "Perra" Johnsson.

Wikegård: "Helt rätt att sparka Corso, men…"

Timrå hade kunnat skött problemen med Daniel Corso på ett mycket bättre sätt.


Därför fick Corso sparken:

Det har inte alltid fungerat mellan Daniel Corso och tränaren Per-Erik Johnsson. Diskussionerna har varit många och så sent som i tisdags hade spelaren och tränaren ett möte tillsammans med sportchefen Stefan Lindqvist.

Vad som sades är oklart. Men allt pekar mot att det måste ha handlat om hans attityd och hans klagande över speltiden.

När Timår drabbades samman med DIF fick Corso nog och protesterade genom att slå av en klubba. Johnsson svarade med att ge kanadensaren en ordentligt utskällning innan han skickade Corso till omklädningsrummet.

Nu har han alltså sparkats.

TIMRÅ. Problemen mellan Daniel Corso och tränaren Per-Erik Johnsson blev för stora. Till slut fungerade det inte längre och Timrå hade inget annat val än att göra sig av med den 32-årige spelaren.

Ett beslut som till viss del backas av experten Niklas Wikegård.

– Det är klart att det är rätt att sparka Daniel Corso. Jag har ju hört ända sedan förra året av tränarna att han var egensinnig och inte underordnade sig laget på det sättet som man förväntade sig, säger han på sin blogg.

Men saker och ting hade ändå kunnat ha skötts mycket smidigare. Och frågan är om inte Johnssons agerande, att skicka ut Corso mitt under en pågående match, kommer att göra det betyligt mycket svårare för Corso att hitta en ny klubb.

– Jag tycker inte att man drar ned brallorna på en spelare på det sättet, det tycker jag är dåligt ledarskap. Dessutom är hockeyvärlden extremt liten. Det som händer i Sverige vet man om i Schweiz samma kväll och nu vet alla om att Daniel Corso är ett riktigt problembarn, konstaterar han.

Daniel Corso - inte alltid den mest sansade.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.