Frölunda hade all anledning att jubla senast mot Modo.
1 av 4
Frölunda hade all anledning att jubla senast mot Modo. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Joakim Lundström verkar ha konkurrerat ut Johan Holmqvist. Efter gårdagens match blir han svår att peta.
2 av 4
Joakim Lundström verkar ha konkurrerat ut Johan Holmqvist. Efter gårdagens match blir han svår att peta. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
- Vi försöker åka skridskor och jobba på ett bra sätt, säger "Säcken".
3 av 4
- Vi försöker åka skridskor och jobba på ett bra sätt, säger "Säcken". - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Lagkapten Johansson blickar framåt och hoppas på en härlig inramning i Scandinavium.
4 av 4
Lagkapten Johansson blickar framåt och hoppas på en härlig inramning i Scandinavium. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Formstarkt "krislag" på frammarsch

Frölunda tar sig an Linköping i lördagens hemmamatch. Kan Frölundas effektivitet bibehållas eller vaknar Linköpings spelare till liv efter en stark vändning i senaste hemmafighten?


Håll ett öga på:

Stjärnan: Niklas Andersson levererar nästan som under sina fornstora dagar. 25 poäng (9+16) visar på god form för den gamle trotjänaren. Assistkungen Magnus Johansson levererar i match efter match och har nu 23 pinnar som facit (2+21).

Problem: Frölunda har tagit tag i sina grundläggande problem, men med handen på hjärtat hade Modo fler chanser att göra mål på i går än vad man gjorde. Försvarsspelet måste bli tätare. Linköping har svårt att hålla matcherna igenom - vilken moral visar egentligen stjärnorna?

Snackisen: Frölunda har återuppstått och Linköping har stagnerat. Vid en vinst för Frölunda går göteborgarna om LHC. Det kunde ingen trott för några veckor sen.

GÖTEBORG. Frölunda stod för en stark insats när man hemmaslog Modo med 3-1 i torsdagens omgång.

Nu har Göteborgarna förvisso spelat två matcher mer än de flesta lagen. Trots det ligger man endast tre poäng från en femteplats och har hela nio pinnar ner till Södertälje på jumboplatsen. Kris? Nej, den stämpeln börjar bli allt suddigare.

Kenta analyserar

- Vi börjar lite försiktigt och låter Modo få initiativet. Men efter de första 10 minuterna blev det bättre. Våra backar började spela enklare första pass och vi kunde flytta upp spelet. Det var ett ställningskrig och när vi fick första målet kunde vi spela lite tryggare, säger Frölunda-tränaren Kent Johansson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- I den andra perioden var vi betydligt bättre och kunde göra ytterligare två mål. I tredje perioden ville vi givetvis bevaka vår ledning och jag tycker att Modos övertag i skottstatistiken var skenbart.

"Extra starkt att resa sig i slutet"

Linköping mötte Djurgården på torsdagskvällen och trots spelövertaget kunde de med nöd och näppe kvittera i slutskedet av matchen.

I förlängningen gjorde Jan Hlavac det avgörande målet - instyrt på Magnus Johanssons snygga flippass - vilket resulterade i en slutlig 3-2-vinst för östgötarna.

- Totalt sett tycker jag att vi gör en bättre match än de vi har gjort på sistone där vi försöker åka skridskor, där vi försöker jobba på ett bra sätt och försöker utmana våra motståndare, säger Linköpings tränare Hans Särkijärvi.

Med runt 500 fans på plats i Göteborg ser naturligtvis landslagsbacken Magnus Johansson extra fram mot matchen.

- Det blir kul, förhoppningsvis en härlig inramning, säger Johansson till Canal Plus efter matchen mot Djurgården.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.