Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK glänste på Hovet - körde över Timrå

- 11/12/2010, 18:57 -
AIK vann med 7-2 mot TImrå.
1 av 2

AIK vann med 7-2 mot TImrå.

Claudio Bresciani/SCANPIX

2 av 2

Claudio Bresciani/SCANPIX

Nykomlingarna hade inga som helst problem med att vinna mot Timrå.

STOCKHOLM. I en het match utklassade nykomlingarna AIK konkurrenten Timrå. Trots att det var bortalaget som tog ledningen gick Gnaget vinnande ur den första perioden efter mål av Richard Gynge och Dick Tärnström.

Timrå fick en drömstart på den andra perioden och kvitterade redan efter 30 sekunder. Sedan var det Gnagets show resten av matchen. Kent McDonell gav Stockholmsklubben ledningen bara minuten efter kvitteringen.

I den sista perioden var det full fart framåt. Efter dryga minuten gjorde Oscar Ahlström 4-2 innan Christian Sandberg gjorde 5-2. Nykomlingarna, som har haft det tufft den senaste tiden, fortsatte att spela ut och Jonas Liwing satte 6-2-målet.

Bara några sekunder senare rök Illka Pikkarainen och Patric Blomdahl ihop. Det slutade med att AIK-spelaren Blomdahl fick matchstraff och Timrås stjärna fick 10+2.

Daniel Rudslätt fastställde sedan slutresultatet till 7-2.

– Vi tappar i slutet på andra perioden och i tredje finns det ingen chans. AIK kör ifrån oss, säger Timrå-tränaren Per-Erik Johnsson efter matchen till Canal Plus.