Wikegård analyserar: "AIK är den stora överraskningen"

- 12/12/2010, 22:40 -
Niklas Wikegård under tiden i Djurgården.
1 av 3

Niklas Wikegård under tiden i Djurgården.

Bildbyrån

Följ Wikegård på Nyheter24.
2 av 3

Följ Wikegård på Nyheter24.

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Niklas Wikegård går igenom den första delen av den här säsongens elitserie och det är ingen klubb som går säker från att sågas.

STOCKHOLM. Nyheter24:s hockeyexpert och tillika bloggare, Niklas Wikegård ger nu sin analys efter att drygt halva elitserien spelats. Många lag sågas, andra hyllas.

– AIK och Luleå är årets två största överraskningar, säger han angående de två succéklubbarna.

– De har inte mycket till ekonomiska förutsättningar, speciellt inte AIK, och har än så länge varit helt lysande i år.

Samtidigt menar han vidare att Södertälje SK innehar jumboplatsen, inte kan ses som någon större chock. Laget är enligt experten för tunt, klubben har för dåliga spelare och ledningen är inte heller den bästa.

Han klär inte heller orden när han går åt sin tidigare arbetsgivare från Stockholm.

– Jag tycker nog att lag som exempelvis Djurgården ska ligga betyldigt högre upp med den stora, breda truppen de har. Dessutom lägger de ner sådana otroliga summor på spelarlöner.

Årets besvikelser

Årets två största floppar är även de inte särskilt anmärkningsvärt eller kontroversiellt uttagna. Modo och Frölunda har helt enkelt inte levt upp till förväntningarna.

– Så mycket pengar som Frölunda spenderar på sina spelare så måste de börja prestera bättre.

Wikegård fortsätter och kommenterar bland annat Linus Omarks numer legendariska uppvisningsnummer, varför Djurgården misslyckas med att förbättra sina spelare och hur otroligt mycket bättre NHL är på att tacka av sina spelare när de avslutar sina professionella karriärer.