Timrå värvar skandalbacken Karalahti?

Den tidigare knarkavstängde Jere Karalahti är aktuell för en flytt till Timrå.


Timrå vill fortsätta prägla sitt lag med finsk sisu. Nu kan den tyngsta av dem alla vara på väg. Jere Karalahti, utsedd till VM:s bäste back 1998 och 1999, men också inblandad i flera skandaler de senaste åren, ser enligt hans agent en möjlig framtida klubb i Timrå.

– Timrå är helt klart ett alternativ och jag tror att Jere och hans familj skulle kunna trivas bra just där, säger agenten Juuso Pulliainen, som också företräder Timrås Timo Pärssinen och Mika Pyörälä, till Sundsvalls Tidning.

Karalahti spelade i NHL-laget Nashville Predators när han 2002 blev avstängd sex månader för att ha använt droger. Finnen flyttade då hem till vårt östra grannland men hamnade 2007 i en ny sörja av brottsmisstankar. Han anklagades för att vara inblandad i en knarksmuggling och dömdes senare mot sitt nekande. Fallet ska tas upp på nytt i mars i en högre domstol.

– Som jag ser det är hela grejen sjuk. På hockeyspråk skulle man kunna säga att han (Karalahti) tilldömdes en assist utan att det blev mål. Jag menar: hur kan man få ett assist utan att det blir mål! Nej, tyvärr har han fått lida för gamla synder och för att ha varit i kontakt med "fel folk", säger Pulliainen.

Hmm, någon som förstod den parallellen? Hur som helst. Elitserien kan vara på väg att rekrytera en riktg profil.

Karalahti gör mål mot Ryssland i VM 1999

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!