Matchen bröts två gånger. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
DIF vann med 3-1. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX

Djurgården fick revansch - i skandalderbyt

Till slut kunde Djurgården vinna kvällens derby som skakas av flera läktarskandaler.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (00:57) Daniel Widing, 1-1 (10:19) Daniel Rudslätt, 1-2 (10:41) Jimmie Ölvestad, 1-3 (17:39) Tim Eriksson

Domare: Thomas Andersson

Arena: Globen

Publiksiffra: 11 461

STOCKHOLM. Djurgården hade två raka förluster mot AIK men fick i kväll revansch - det är dock det som hände på läktaren som kommer att kommas ihåg.

DIF fick en smakstart på matchen. Redan efter 57 sekunder nätade Daniel Widing.

Sedan kom den första skandalen. Efter drygt tio minuter började flera personer i AIK:s klack slåss med varandra och ordningsvakterna. Polisen kallades dit men ingrep ej. Matchen bröts men sattes i gång efter ett par minuter.

I den andra perioden kvitterade Gnaget. Daniel Rudslätt lyckades lirka in pucken med backhand. Några få minuter efter kvitteringen utbröt det ett nytt kaos.

Djurgårdens fans stormade AIK:s sittplatsläktare och kastade färgbomber. Domaren Thomas Andersson valde att avbryta matchen för andra gången och plockade in spelarna i omklädningsrummen.

- Alla som är här, släkt och vänner på läktaren, man går och är orolig för dem i stället för att tänka på matchen, säger AIK-tränaren Roger Melin han till Canal plus.

Precis när DIF-supportrarna hade tagit sig över till rivalernas läktare gjorde Jimmie Ölvestad 2-1 till Djurgården.

Sedan när alla fans hade lugnat ner sig återupptogs matchen igen. I den sista perioden fastställde Tim Eriksson slutresultatet till 3-1.

Flera fans har full förståelse för att det inte kommer mer folk på derbyna längre efter alla skandaler.

”Tragiskt det som hänt ikväll. Synd om de familjer som befinner sig på dessa matcher. Inte konstigt att det inte är helt fullsatt”, skriver RedArmy88 på SvenskaFans.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.