Nils Ekman har stått upp i dag.
1 av 2
Nils Ekman har stått upp i dag. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Det var i måndags som det konstaterades att han hade drabbats av ett slaganfall.
2 av 2
Det var i måndags som det konstaterades att han hade drabbats av ett slaganfall. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

"Han mår bättre"

Djurgårdens Nils Ekman är på bättringsvägen efter slaganfallet som han drabbades av i måndags.


Slaganfall?

Slaganfall definieras som plötsligt uppkommande avgränsad störning av hjärnans funktion med symptom som varar minst 24 timmar eller leder till döden, om orsaken bedöms bero på hjärnans kärlförsörjning.

Vid djup medvetslöshet eller så kallad subarachnoidalblödning kan funktionsstörningen påverka hela hjärnan. Vid transitoriska (övergående) ischemiska (minskad blodförsörjning) attacker (TIA) går symptomen tillbaka inom 24 timmar

Källa: Wikipedia

STOCKHOLM. Det är små steg som gäller för Nils Ekman. Men det är små steg mot rätt riktning i alla fall.

– Jag har försökt att nå "Nisse", men han har inte svarat. Men jag har pratat med kliniken, säger Djurgårdens klubbläkare Bengt Gustavsson till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Och det besked jag fick är att han mår bättre. Det går åt rätt håll. I dag har han suttit upp och ätit, och han upplever också att dubbelseendet har minskat. Då minskar ju också illamåendet.

Vaknade upp med huvudvärk

Det var i måndags som den 34-årige spelaren vaknade upp med svår huvudvärk och med domningar i den vänstra halvan av kroppen.

Med yrsel och illamående fördes han till Karolinska sjukhus i Solna, där det konstaterades att han hade drabbats av en stroke.

– Jag tror att man blir väldigt omtumlad av en sådan här sak. Han undrar vad det var som hände och "vad gör jag här?". Det är mycket förvirring och det tar nog tid att samla in alla fakta, slår Gustavsson fast.

När eller om Ekman kan göra comeback är fortfarande oklart.

"Nisse" har varit i hetluften den här säsongen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!