Josef Boumedienne vet vad felet är.
1 av 3
Josef Boumedienne vet vad felet är. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Försvaret är helt enkelt inte tillräckligt bra.
2 av 3
Försvaret är helt enkelt inte tillräckligt bra. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
DIF tappade ledningen mot Timrå.
3 av 3
DIF tappade ledningen mot Timrå. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

DIF-backen sågar försvaret efter ny förlust

För tredje matchen i rad tappade Djurgården sin ledning och föll. Nu har Josef Boumedienne tröttnat.


Tre raka förluster

Det har inte gått särskilt bra för Djurgården den senaste tiden. Tre raka förluster talar sitt tydliga språk - formkurvan pekar rakt nedåt.

Det började med att de föll på hemmais med 2-4 mot Färjestad. Sedan krossades de av HV71 med hela 2-6 och nu tappade de alltså mot Timrå och föll med 2-3.

En trend är att de i samtliga tre matcher har haft ledningen och sedan tappat den.

STOCKHOLM. Den stora hockeyfesten på Hovet kom av sig när Djurgården, trots ett massivt stöd från läktarhåll, tappade och föll hemma mot Timrå.

Efter matchen var det en klart besviken Josef Boumedienne som Nyheter24:s DIF-bloggerska, Rebecca Dahl, mötte upp.

– Det var väl ingen hockeymatch, tycker jag. Två energifattiga lag som möts och då blir det sällan en så rolig match, sade den 32-årige försvararen till bloggerskan.

Det började dock väldigt bra för hemmalaget. Djurgården gick upp till både 1-0 och 2-0 och allting såg ut att gå exakt enligt planerna.

Men precis som i de tre senaste matcherna tappade Djurgården sin ledning och föll.

Vad är det som gör att ni inte kan hålla ifrån?

– Vi har inte tillräckligt bra defensiv, säger han självkritiskt. De mål vi släpper in är generellt sett för lätta mål där motståndarna knappt behöver jobba för. Vi tillåter dem att sätta väldigt enkla puckar på oss. Det är väl den största orsaken.

Blir lite bekväma när ni har ledningen och slappnar av lite?

– Nej, det tror jag inte. Så ska det inte vara i alla fall, och det är ju tredje matchen på raken så då vore vi väl jävligt korkade om vi blev bekväma.

Vad det än beror på så måste ändå Djurgården täppa till snarast. Redan i morgon gästar DIF skrällaget Luleå och på tisdag nästa vecka väntar ärkerivalen AIK igen.

Stödet kunde Djurgården åtminstone inte klaga på.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.