Mika Hannula är klar för Djurgården.
1 av 3
Mika Hannula är klar för Djurgården. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Men han kommer inte att få debutera mot moderklubben AIK.
2 av 3
Men han kommer inte att få debutera mot moderklubben AIK. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Han är för matchotränad.
3 av 3
Han är för matchotränad. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Hannula återvänder till DIF

Skadeproblemen skrämde inte iväg Djurgården. Nu är Mika Hannula tillbaka - men kommer inte att få debutera mot AIK.


Mika Hannula

Mika Hannula har ett kort förflutet i Djurgårdens juniorverksamhet. Men det blev aldrig någon succé i unga åldrar för den numera 31-årige spelaren.

I stället blev det spel i rad olika klubbar, både i Elitserien och framför allt KHL innan han inför den gångna säsongen skrev på ett korttidskontrakt med Djurgården.

Efter en snabb sejour försvann han dock tillbaka till KHL. Men skador satte stopp för spel och nu är han alltså tillbaka.

STOCKHOLM. Djurgården får välbehövlig förstärkning. Klubben har gjort klart med Mika Hannula, som alltså återvänder efter en skadebenägen tid i KHL.

Den 31-årige spelaren kom till DIF inför den gångna säsongen. Men endast sju matcher, tre mål och en assist senare lämnade han för KHL-laget Salavat Yulaev Ufa, innan han sedan skrev på för konkurrenten Metallurg Magnitogorsk.

En klubb som han snabbt lämnade på grund av hans stora skadeproblem. Men trots att han ändå är klar för DIF skjuts debuten upp - och han kommer inte att spela på tisdagens derby mot AIK.

– Mika klarade vår läkarkontroll och är skadefri, men han är givetvis matchotränad eftersom han inte spelat match sedan i september. Därför kommer han att behöva en vecka eller två på sig att träna tillsammans med laget innan det är aktuellt med matcher, säger Djurgården Hockeys sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.

"Glad"

Spelaren själv, som av Järlefelt tippas bli en succé, ser fram emot att få spela inför Djurgårdens hängivna supportrar.

– Det är riktigt kul att vara tillbaka, jag gjorde ju sju matcher i Djurgården förra säsongen. Jag är glad att ha fått den här möjligheten, säger han.

Det påskrivna kontraktet löper ut efter säsongens slut.

/
KHL
/
/
AIK
/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Hurtig missar säsongen av "personliga skäl"

Lina Hurtig blir borta resten av säsongen.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.