Det är inte lika fullt på Kraft Arena längre.
1 av 2
Det är inte lika fullt på Kraft Arena längre.
Klubben har tredje sämst hemmasnitt.
2 av 2
Klubben har tredje sämst hemmasnitt.

Publiken sviker Skellefteå

Tvåa i grundserien - men bland det sämsta hemmasnittet i Elitserien.– Vad kräver publiken i Skellefteå egentligen? frågar sig SAIK-bloggaren Magnus Lindberg.


Hemmasnittet

1. Frölunda - 9 118

2. Djurgården - 7 514

3. HV71 - 6 826

4. Färjestad - 6 798

5. Linköping - 6 615

6. Modo - 6 179

7. Brynäs - 5 573

8. AIK - 5 434

9. Luleå - 5 261

10. Skellefteå AIK - 4 972

11. Timrå - 4 925

12. Södertälje - 4 006

SKELLEFTEÅ. Publiken vänder ryggen till för Skellefteå. Medan laget verkligen har imponerat och parkerar sig på en andraplats efter 38 spelade matcher lyser åskådarna med sin frånvaro på Kraft Arena.

Nu börjar de hängivna supportarna att tröttna på de tomma läktarna.

"Vi ligger på 2:a plats i Elitserien, och det tycker jag borde räcka för att locka publiken till matcherna. Visst så kanske vi inte uppvisar det bästa spelet hela tiden, men ändå. Vad kräver publiken i Skellefteå egentligen?" skriver SAIK-bloggaren Magnus Lindberg.

Med endast 4 972 åskådare har SAIK ett av Elitseriens lägsta publiksnitt. Endast bottenlagen Timrå och Södertälje har lägre än överraskningslaget.

"Sänk priserna"

Men någon snabb lösning till klubbens stora problem finns det inte. Även om en prissänkning av biljetterna kan vara ett alternativ.

"Jag tror även på en sänkning av biljettpriserna. Visst så skulle det komma in mindre intäkter per åskådare, men om en sänkning samtidigt genererar flera besökare så äter det upp förlusten per åskådare och jag tror även att det skulle bli vinst ekonomiskt på en sänkning. För mera folk innebär mera försäljning runt i hallen etc", skriver Lindberg.

Värt att notera är att SAIK har, trots det svaga hemmasnittet, ett starkt publiksnitt på bortais. 6 306 ligger snittet på där - vilket även placerar klubben på en tredjeplats.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.