Brynäs föll i Scandinavium

Trots en bra match föll Brynäs tungt i Scandinavium när Frölunda vann med 4-1.


Brynäs skapade många chanser men klubbens förre burväktare Johan Holmqvist spelade mycket bra i Frölundas mål.

– Jag är naturligtvis inte nöjd med resultatet, men jag är nöjd med vårt spel stundtals, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki efter matchen.

De två första perioderna var spelet jämnt, men Frölunda var betydligt effektivare på att utnyttja sina lägen. Brynäs vann skotten i de två första perioderna med 19-13, men lyckades bara göra ett mål.

– När vi skapar så många lägen så borde vi naturligtvis göra fler mål, men deras målvakt var bra, sade Czarnecki.

I framförallt den andra perioden var det den förre Brynäsmålvakten Johan Holmqvist som hölls Frölunda kvar i matchen. Han släppte bara in ett mål och det berodde främst på att Frölundas backar virrade bort sig.

– Jag fick till några bra räddningar när de tryckte som väst i slutet av andra perioden, sade Holmqvist.

– Dessutom fick vi mål i bra lägen, och det gav oss en skön seger.

Nu på slutet av serien är varje poäng oerhört viktig.

Tre mål med en man mer

Frölunda, som hela säsongen haft otroligt svårt att få sitt power play att stämma, gjorde nu sina tre första mål med en man mer på isen.

– Det första målet räknas väl inte som ett power play-mål eftersom det var på en avvaktande utvisning, men vi var ju en man mer på isen, sade tränaren Ulf Dahlén och förnekade att man specialtränat numerära överlägen under landskampsuppehållet.

Stundtals blev en ganska retlig stämning ute på isen med flera mindre bråk, speciellt i den andra perioden.

– Det blir mycket känslor inblandade när varje poäng är så viktig, sade Johan Holmqvist. Men jag tycker ändå att det var ganska lugnt där ute.

Fyra matchstraff

Med två och en halv minut kvar att spela av matchen blev det ett riktigt ordentligt kurr. Domaren Marcus Vinnerborg dela ut fyra matchstraff och femminutersutvisningar till två spelare i vardera laget. Det var Frölundas Patric Blomdahl och Joe DiPenta som hade egna uppgörelser med Brynäs Daniel Widing och Jonathan Carlsson. DiPenta fick grovt matchstraff och riskerar avstängning.

Slagsmålet var dock inget som gjorde de två tränarna speciellt upprörda.

– Nej, det där är sådant som händer. Det är inget att orda om, sade Niklas Czarnecki.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!