Det blev en rafflande tillställning i Skellefteå. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
SAIK kunde till slut vinna på straffar. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Lysande tillställning i Skellefteå

Det blev en målrik, intressant och ytterst underhållande match när SAIK gästades av Djurgården under lördagens spel i elitserien.

SKELLEFTEÅ. Skellefteå AIK hade stor möjlighet att fortsätta sin jakt i toppen av elitserien. Under lördagskvällen stod formsvaga Djurgården för motståndet. Ett Stockholmslag som förlorat sina tre senaste matcher.

Trots att Djurgården inledde matchen i ett rasande tempo kunde hemmalaget sakta men säkert ta över kommandot. Och i den fjärde minuten kunde SAIK ta ledningen genom Joakim Lindström.

Sedan drygade serietvåan rättvist ut ledningen genom ett snöpligt självmål från Mika Hannula.

Men Djurgården visade sig vara rejält effektiva. I början av den andra perioden kunde Stefan Kronwall utjämna ställningen till 2-1, något orättvist bör tilläggas.

Men SAIK:s dominans skulle ändå ge ytterligare utdelning. Efter hårt tryck mot Mark Owuya kunde slutligen Lindström göra sitt andra mål för matchen.

Spänningen blev olidlig

Djurgården fick efter 3-1 målet i baken ett psykologiskt ryck. Laget började pressa tillbaka hemmalaget, tvingade Skellefteå till mängder med utvisningar och till slut var matchen utjämnad genom mål av Mathias Tjärnqvist och Andreas Holmqivst.

Den tredje perioden såg mer ut som en slutspelsmatch än en vanlig seriedrabbning i elitserien. Båda lagen utbytte hårda tacklingar, många fula små tilltag och satsade full fart framåt.

Men med mindre än fyra minuter kvar gjorde Marcus Nilson 4-3 för bortalaget. Alla trodde nu att tre poäng skulle bärgas för Stockholmslaget och att Djurgården skulle återigen börja klättra bort från den annars hägrande slutspelsstrecket.

Dock ville Mikko Lehtonen annorlunda. Med tio sekunder kvar av matchen fick han pucken av David Runblad och sköt in 4-4. Övertid väntade. En övertid som inte fick till någon segrare.

Straffläggningen

Matchen gick till straffläggning. En straffläggning där båda lagen missade sina första straffar. Mario Kempe satte sedermera tryck på hemmalaget efter att han satt den andra straffen. Samtidigt kunde Owuya hålla Djurgården kvar i ledning.

Men efter att Djurgården missat sin tredje straff kunde David Runblad föra straffläggningen till Sudden Death.

Väl där missade Kempe sin andra straff för kvällen vilket bäddade för Oscar Lindberg att ge hemmalaget segern. Vilket han även lyckades med och Skellefteå har nu sannerligen häng på HV71 i toppen av elitserien.

/
/
/

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.