Matt Murley gav hemmalaget ledningen.
Matt Murley gav hemmalaget ledningen. - Foto: Erik Mårtensson/SCANPIX

Makalös straff gav Timråseger

Det stod 2-2 vid fulltid och efter en mållös förlängning var det så dags för straffläggning, där den sista straffen kommer att bli ihågkommen långt efter årets säsong.

TIMRÅ. Timrå var efter AIK:s vinst över Modo illa tvungna att vinna hemma mot Linköping. Men det var ett formtoppet LHC som kom på besök och inte mycket talade för ett Timrå som den senaste tiden varit fullständigt under isen.

Men inledningen blev riktigt lovande för hemmalaget. Amerikanen Matt Murley gjorde 1-0 i början av den andra perioden. Norrmanen Martin Röymark drygade sedan ut ledningen till 2-0.

Men Timrå sköt sig själva i foten. Linköping kunde endast tre minuter efter Timrås andra mål reducera och 2-1 stod sig långt in i den tredje perioden. Med endast 49 sekunder kvar av matchen gjorde Jaroslav Hlinka 2-2 och matchen gick efter en mållös Sudden Death till straffläggning.

Efter de tre första straffarna för vardera lag stod det 1-1. Sedan kom kanske årets vackraste straff.

Kim Hirschovits tog full fart mot Fredrik Norrena i Linköpingsmålet. Precis när han är framför landsmannen gör finnen en fantastiskt fin piruett och kan lägga in pucken i öppet mål.

– Det var synd att vi inte fick med oss alla tre poäng och det gjorde oss otroligt besvikna, säger matchavgöraren Hirschovits till Canal Plus efter sin magiska straff.

Samtidigt var ett en inte alltför missnöjd Linköpingstränare som kommenterade strafförlusten.

– I den andra och tredje perioden spelar vi upp oss rätt rejält och det var riktigt skönt att åtminstone få med sig en poäng hem till Östergötaland, säger LHC-tränaren Hans Särkijärvi efter matchen.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.