Stockholmsklubben lekte mot Färjestad. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Vilken show, Djurgården

DIF lekte med Färjestad och tog en säker 5-1-seger.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (03:48 första perioden) Marcus Krüger, 2-0 (07:53) Mika Hannula, 3-0 (03:02 andra perioden) Tim Eriksson, 4-0 (08:48) Mika Zibanejad, 5-0 (09:13) Christian Eklund, 5-1 (11:13 tredje perioden) Rickard Wallin

Domare: Tomas Andersson

Arena: Hovet

Publiksiffra: -

STOCKHOLM. Redan efter tre minuter tog Djurgården ledningen. Färjestads målvakt Alexander Salak släppte en billig retur och Marcus Krüger tryckte enkelt pucken.

Bara några minuter senare var det dags igen. Den här gången slarvade Karlstadlaget i egen zon och Mika Hannula skott kunde inte FBK-målvakten rädda.

- Jag försöker bara att sikta hyfsat till vänster. Jag tycker att vi gör en helt okej period jämfört med de senaste matcherna. Vi har mer press och mer fart, bättre go i laget, sa 2-0-målskytten till Canal Plus efter den första perioden.

Det gick inte bättre för Tommy Samuelssons gäng i den andra perioden. Tim Eriksson och Mika Zibanejad ökade på målskörden innan Salak blev utbytt och ersattes av Christopher Nihlstrop.

Christian Eklund gjorde 5-0 redan 26 sekunder efter att den förre Rögle-målvakten hade hoppat in.

Färjestad fick dock in ett tröstmål. Rickard Wallin sköt in pucken i spel fem mot tre i den sista perioden.

/
/
/

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.