Tungt för Frölunda som nu har fem raka förluster.
Tungt för Frölunda som nu har fem raka förluster. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Krisen total i Frölunda

Frölunda ligger sist i Elitserien efter femte raka förlusten.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (00:45 i den första perioden) Illka Pikkarainen, 2-0 (07:40) Alexander Larsson, 3-0 (01:35 i den andra perioden) Mika Viinanen, 4-0 (04:31) Carl Klingberg, 4-1 (01:03 i den tredje perioden) Mika Pyörälä, 4-2 (19:48) Nicklas Lasu.

Arena: EON Arena

Publiksiffra: 5 011

TIMRÅ. Göteborgsklubben är inne i riktigt tung period. Efter torsdagens torsk mot Brynäs hade de fyra raka förluster.

Det gick inte heller bättre mot Timrå. När klockan stod på 45 sekunder hade den finske stjärnan Illka Pikkarainen redan gjort matchens första mål och Alexander Larsson tryckte dit 2-0-målet sju minuter senare.

I den andra perioden fortsatte hemmalaget att dominera och Mika Viinanen samt Carl Klingberg ökade på målskörden.

- Det känns förbannat jävla bra. Men ännu bättre att vi leder, sa Klingberg till Canal Plus.

Då fick Frölundas målvakt Johan Holmqvist nog och gick direkt ut i omklädningsrummet - men kom sedan tillbaka och satt sig på avbytarbänken.

Mika Pyörälä reducerade efter en minut i den sista perioden och Niklas Lasu gjorde krisklubbens andra och sista mål i matchen.

Den anrika föreningen ligger nu sist i tabellen med lika många poäng som elfteplacerade AIK.