Niklas Wikegård vill se mer från Djurgårdens sida.
1 av 2
Niklas Wikegård vill se mer från Djurgårdens sida.
2 av 2
- Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Wikegård sågar Djurgårdens säsong

Djurgården vann årets kanske viktigaste match för säsongen när AIK slogs under tisdagskvällen. Men trots det tar Niklas Wikegård fram sågen och kapar DIF:s säsong.


Tabelläget i DIF

Djurgården har verkligen inte spelat på topp den här säsongen.

Efter en väldigt seg start med bland annat två 2-5-förluster mot AIK har dock laget lyckats vända turen något och har börjat vinna sina matcher mer och mer.

I tisdags slog de alltså AIK för tredje gången den här säsongen.

En seger som innebär att Djurgården ligger på en sjundeplats efter 47 spelade matcher. Endast sex poäng över kvalstrecket - men endast fem poäng upp till Brynäs och deras femteplats.

STOCKHOLM. Djurgården är endast en skugga av den gångna säsongens forna jag - och Niklas Wikegård är knappast imponerad.

– Djurgården har ett riktigt bra lag på pappret, men de får inte ut mer än 50 procent av materialet. Djurgården har än så länge gjort en klart underkänd säsong, säger experten på sin blogg.

På tisdagskvällen vann DIF årets kanske viktigaste match när ärkerivalen AIK besegrades efter en nagelbitande straffläggning.

Tokhyllar AIK

För nykomlingen innebar förlusten att de fortfarande ligger under kvalstrecket och att chanserna att hålla sig kvar i elitserien sjönk ännu mer.

Men Wikegård tror ändå på Roger Melin och hans mannar.

– Däremot har AIK gjort en klart godkänd säsong och jag tror att man har stora chanser att undvika de två sista platserna, säger den förre DIF-tränaren.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det är starkt av AIK att hela tiden komma tillbaka. Det säger väl kanske en del om Djurgårdens säsong, där man bara är 7-8 poäng före AIK med en trupp som är dubbelt så dyr.

Här vinner Djurgården över AIK.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!