Redhawks ansöker om rekonstruktion

Malmö Redhawks vill bli bolag och då slippa betala fodringar.


Malmö Redhawks vill bli bolag och då slippa betala fodringar på nästan 107 miljoner kronor till Percy Nilsson.

Ishockeyföreningen ansöker nu om att genomföra en företagsrekonstruktion för att med säkerhet undvika konkurs.

Krisklubben Malmö släppte nio spelare under januari för att få ned kostnaderna i krisklubben, som dras med stora ekonomiska problem.

Nu satsar klubben på att bolagisera ishockeyverksamheten för att få in nya medel och slippa gamla fodringar. Bolagiseringsfrågan har också aktualiserats då krisklubbens hedersordförande Percy Nilsson lovat att efterskänka fodringar på nästan 107 miljoner kronor om och när klubben blir ett bolag.

– Den exakta siffran är 106,6 miljoner kronor, säger Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmusson för TT.

Ett första led i företagsrekonstruktionen ska vara klar den 30 april i år.

Vid Riksidrottsmötet i mitten av maj ska den svenska idrottsrörelsen ta ställning till om en privat aktör får äga mer än 49 procent av aktierna i en föreningen. Riksidrottsstyrelsens förslag är att släppa ägandet fritt.

– Jag tror inte det beslutet påverkar Percy. Men det skulle göra det ännu mer attraktivt och enkelt för oss om begränsningen skulle försvinna och det går att ha ett hundraprocentigt ägande, säger Christian Rasmusson.

Sedan tidigare har Malmö Redhawks ett helägt dotterbolag, Mif service AB, som tidigare hade hand om klubbens restauranghantering. Men sedan flytten till Percy Nilssons nybyggda arena i Hyllie så är det bolaget vilande och omfattas inte av rekonstruktionen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.