Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Redhawks ansöker om rekonstruktion

- 12/02/2009, 14:08 -

Malmö Redhawks vill bli bolag och då slippa betala fodringar.

Malmö Redhawks vill bli bolag och då slippa betala fodringar på nästan 107 miljoner kronor till Percy Nilsson.

Ishockeyföreningen ansöker nu om att genomföra en företagsrekonstruktion för att med säkerhet undvika konkurs.

Krisklubben Malmö släppte nio spelare under januari för att få ned kostnaderna i krisklubben, som dras med stora ekonomiska problem.

Nu satsar klubben på att bolagisera ishockeyverksamheten för att få in nya medel och slippa gamla fodringar. Bolagiseringsfrågan har också aktualiserats då krisklubbens hedersordförande Percy Nilsson lovat att efterskänka fodringar på nästan 107 miljoner kronor om och när klubben blir ett bolag.

– Den exakta siffran är 106,6 miljoner kronor, säger Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmusson för TT.

Ett första led i företagsrekonstruktionen ska vara klar den 30 april i år.

Vid Riksidrottsmötet i mitten av maj ska den svenska idrottsrörelsen ta ställning till om en privat aktör får äga mer än 49 procent av aktierna i en föreningen. Riksidrottsstyrelsens förslag är att släppa ägandet fritt.

– Jag tror inte det beslutet påverkar Percy. Men det skulle göra det ännu mer attraktivt och enkelt för oss om begränsningen skulle försvinna och det går att ha ett hundraprocentigt ägande, säger Christian Rasmusson.

Sedan tidigare har Malmö Redhawks ett helägt dotterbolag, Mif service AB, som tidigare hade hand om klubbens restauranghantering. Men sedan flytten till Percy Nilssons nybyggda arena i Hyllie så är det bolaget vilande och omfattas inte av rekonstruktionen.

Skrivet av: