Djurgården vann lätt på Hovet

Djurgården besegrade Luleå med 5-2.

Det blev målrikt i elitseriematchen mellan Djurgården och Luleå. Matchen slutade 5-2 till Djurgården.

Djurgården tog tre viktiga poäng i den rekordtäta striden kring slutspels- och kvalstrecket. Laget vann enkelt och hade i praktiken avgjort redan efter nio minuters spel. Då ledde Djurgården med 3-0 efter att ha gjort sina mål inom loppet av 5.46.

Luleås Dieter Kalt reducerade i andra perioden, medan Johan Harju fick in lagets andra mål någon minut in i den tredje. Men Luleå var inte alls med i matchen och hemmalaget tilläts enkelt att ta sig in i anfallszonen och avsluta.

Målvakten Mattias Modig hade heller ingen lyckad kväll, släppte in fyra mål på sju skott och byttes ut efter den första perioden.

Djurgården är en skräckmotståndare för Luleå som förlorat alla fem matcher mot Stockholmslaget den här säsongen. Luleå ligger kvar på femte plats i tabellen, men marginalen nedåt krymper.