Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hela Timrå dansade efter makalös seger

- 01/03/2011, 21:19 -
Glädjefnatt från Timråspelarna.
1 av 2

Glädjefnatt från Timråspelarna.

2 av 2

Det var otroligt spännande som det var i botten av elitserien. Men efter kvällens sanslösa match mellan Timrå och HV71 är frågan om inte tabellen kommer avgöras först efter att slutsignalerna i den sista omgången.

TIMRÅ. Det blev en ohyggligt spännande historia när Timrå lyckades vända och vinna hemma mot HV71, en match som först gick till förlängning efter mål från hemmalaget när det endast återstod nio sekunder.

Alla visste om förutsättningarna inför matchen mot HV71. Timrå var i likhet med samtliga bottenlag tvingade till vinst eller riskera spel i kvalserien. Men till skillnad från bottenkonkurrenternas något lättare matcher fick Timrå möta de regerande svenska mästarna och tillika serietvåan i sin måstematch.

Konsekvensen var inte svår att räkna ut. Jönköpingslagets lagkapten, Johan Davidsson, gav bortalaget ledningen tidigt i första perioden. Hemmalaget såg samtidigt håglösa ut, ingen geist i skridskoåkningen och mängder med tekniska brister gjorde publiken dyster. Den väntade publikfesten kom av sig.

Än värre blev det när Mikko Jokela drog på sig två plus tio minuters utvisning. Det var absolut inget som talade för hemmalaget. Kvalseriens ångestladdade stämning hägrade i horisonten.

Men när den andra perioden drog igång var det en annan fart under skridskorna. Timrås tränare Per-Erik Johnsson hävdade till Canal Plus att killarna såg rejält taggade ut i omklädningsrummet. Att killarna skulle ta tag i det här direkt från nedsläpp. Och rätt fick han i det.

Men det är inte förutan som ett lag placerar sig på en tiondeplats i tabellen. Trots det gedigna spelövertaget kom aldrig något förlösande kvitteringsmål.

Samtidigt finns det klassiska klyschor man inte kan undgå. "Spela till domaren blåser" är en av de mer frekvent utnyttjade uttrycken. Och så sant som det är sagt - man ska alltid spela till slutsignalen ljuder.

Med endast nio sekunder kvar av matchen lyckas Ilkka Pikkarainen trycka in pucken bakom HV71:s keeper och äntligen fick Timråpubliken jubla, skrika och dansa. Matchen gick till övertid. Och jublet ville inte sluta.

En minut och 39 sekunder in på förlängningen fullständigt exploderade E.ON Arena efter att Mattias Karlsson knopat in segermålet.