AIK besegrade HV71 på bortaplan.
1 av 3
AIK besegrade HV71 på bortaplan. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
Viktor Fasth stod återigen för en gedigen insats.
2 av 3
Viktor Fasth stod återigen för en gedigen insats. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
Alla förväntade sig att HV71 skulle segla genom kvartsfinalserien.
3 av 3
Alla förväntade sig att HV71 skulle segla genom kvartsfinalserien. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

Gnaget överraskade alla - besegrade mästarna

HV71 gick på en mina under den första kvartsfinalen mot AIK.


Matchfakta:

HV71 - AIK: 2-4.

Skott: 35-24.

Tekningar: 40-21.

Utv. minuter: 8-10.

JÖNKÖPING. Inte många svenska hockeyexperter trodde det kunde ske. Än färre lekmän hade tippat en sådan överraskning. Men AIK lyckades besegra HV71 på bortaplan.

I och med att HV71 vann elitserien fick de därmed vara först att välja vilken motståndare till kvartsfinalerna. Lotten föll som bekant på AIK. Ett AIK som inte briljerat under året och som med nöd och näppe lyckades kravla sig vidare till slutspel.

När det sedan stod klart att det skulle bli fjolårets mästare som skulle stå för motståndet, var det inte många AIK-fans som vågade hoppas på avancemang.

Men genom fyra snabba mål från Christan Sandberg, Oscar Alhström, Kent McDonell och Daniel Bång blev de tillresta stockholmarna till sig av glädje. Samtliga mål uppkom efter fint spel med mängder av tekniska finesser. AIK såg helt plötsligt ut som en guldkandidat i stället för ett nederlagstippat bottenlag.

Men HV71 vägrade ge sig. Martin Thönberg reducerade till 4-1 i slutet av den andra perioden, och med fem minuter kvar av matchen gjorde Andreas Falk 4-2 och matchen fick en rafflande avslutning.

Efter kvällens match står det klart att även denna kvartsfinalsserie mycket väl kan utvecklas till en spännande historia.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.