Frölunda-spelarna kan tvingas gå ner i lön nästa säsong då klubben stramar åt de ekonomiska tyglarna.
1 av 3
Frölunda-spelarna kan tvingas gå ner i lön nästa säsong då klubben stramar åt de ekonomiska tyglarna. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Tomi Kallio har gått ut offentligt och sagt att han kan tänka sig att gå ner i lön för att få stanna i klubben.
2 av 3
Tomi Kallio har gått ut offentligt och sagt att han kan tänka sig att gå ner i lön för att få stanna i klubben. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Mats Ahdrian menar att en stor del av den ekonomiska förlusten beror på publiktappet.
3 av 3
Mats Ahdrian menar att en stor del av den ekonomiska förlusten beror på publiktappet. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Fritt fall för Frölundas ekonomi

Efter en fiaskosäsong för Frölunda kommer man nu behöva dra ner de ekonomiska ramarna inför nästa säsong och vissa spelare kan få gå ner i lön.


Spelarna som blir kontraktslösa:

De här Frölunda-spelarna står kontraktslösa efter säsongen:

Målvakter:

Johan Holmqvist,

Joakim Lundström,

Backar:

Henrik Tömmernes,

Tobias Viklund,

Pavel Skrbek,

Peter Andersson,

Oscar Hedman,

Forwards:

Niklas Andersson,

Jesper Mattsson,

Andreas Karlsson,

Riku Hahl,

Nicklas Lasu,

Tomi Kallio

GÖTEBORG. Frölunda har gjort en katastrofal säsong – både på och vid sidan av planen. Och det prekära läget kan tvinga Göteborgslaget att kapa spelarlönerna.

– Vi kommer behöva dra ner de ekonomiska ramarna till nästa säsong, säger Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian till Nyheter24.

Göteborgarna missade slutspel – och undvek precis kvalserien. Men inte nog med att Frölunda ligger back i spargrisen – det är dessutom 13 spelare som står utan kontrakt efter säsongen.

– Det förs diskussioner med spelare, men jag kan inte kommentera det på grund av respekt för personerna.

Det har talats om spelarflykt?

– Spelarflykt? Det har jag inte hört. Då låter det som att man bara vill härifrån men jag vet ingen som inte vill vara kvar, säger Ahdrian.

Eftersom den finansiella situationen ser ut som den gör och många spelare går utan kontrakt efter säsongen tror inte Ahdrian att det är en omöjlighet att spelarna kan tänka sig att gå ner i lön.

– Det är ingen omöjlighet. Det har hänt förut och vi ska prata med spelarna. Det var väl till och med en spelare (Tomi Kallio reds. anm) som hade gått ut i media och sagt det.

En stor anledning till varför Frölunda går med så stor förlust beror på det gigantiska publiktappet man har varit med om under säsongen. Snittet har sjunkit med 2021 personer jämfört med fjolåret.

– Ekonomin blir sämre och sämre när vi tappar publikintäkter. Men vi har inga siffror än, det får vi ta med styrelsen först.

Det har pratats om drygt 15 miljoner.

– Jag tänker inte kommentera siffror, men visst har det gått sämre efter tappad publik. Men det kan också vara mer elle mindre än 15 miljoner. Vi får återkomma när vi har talat med styrelsen och gått igenom siffrorna, säger Mats Ahdrian till Nyheter24.

Höjdpunkter från matchen som innebar att Frölunda undvek kvalserien:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

2 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.