Linköping vann med hela 5-1.
1 av 3
Linköping vann med hela 5-1. - Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
2 av 3
- Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX
3 av 3
- Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Linköping imponerade - körde över Skellefteå

LHC övertygade hemma mot Skellefteå och vann med hela 5-1.


Matchfakta:

Mål: 1-0 (03:48 i den första perioden) Jaroslav Hlinka, 2-0 (10:42) Andreas Jämtin, 2-1 (13:25) Jimmie Ericsson, 3-1 (14:46) Nicklas Hävelid, 4-1 (13:07 i den tredje perioden) Jan Hlavac, 5-1 (17:25) Johan Andersson

Domare: Thomas Andersson

Arena: Cloetta Center

Publiksiffra: 6 199

STOCKHOLM. Linköping tog en mycket viktig seger mot Skellefteå i Cloetta Center. Storklubben imponerade och vann med 5-1. Nu står det 1-1 i matcher.

Jaroslav Hlinka gjorde 1-0 i den första perioden efter en riktig blunder av Adam Larsson. Den unge backen befann sig vid det ena sarghörnet och spelade in pucken till en fristående Sebastian Karlsson som passade vidare till Hlinka. Tjecken la enkelt in pucken i öppet mål.

- En enorm indianare. Helt omöjligt för Andreas Hadelöv att göra något åt det, säger Canal plus expertkommentator Thomas Johansson.

Busen Andreas Jämtin ökade på ledningen men SAIK reducerade några minuter senare genom Jimmie Ericsson. Innan den första perioden var slut tryckte Nicklas Hävelid in matchavgörande 3-1.

I mittenakten åkte David Rundblad på en utvisning vilket gjorde Skellefteå-spelarna upprörda. Mest förbannad var Jimmie Ericsson som sågade domaren Ulf Rådbjer rejält.

 - Just nu är det mycket utvisningar. Tombolan går och det skriks bingo hej vilt, men vi har bingo mycket mer sällan än vad de har, säger han till Canal plus.

I den sista perioden fortsatte målkalaset och blev det alltså LHC-seger med 5-1 efter att Jan Hlavac och Johan Andersson gjort de sista målen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.