Expertern menar att Luleå är som en snorloska på Djurgårdens rygg.
1 av 5
Expertern menar att Luleå är som en snorloska på Djurgårdens rygg. - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX
Den här matchen var det Mark Owuyas tur att göra en tavla säger Wikegård: "Han borde ha tagit tvåan"
2 av 5
Den här matchen var det Mark Owuyas tur att göra en tavla säger Wikegård: "Han borde ha tagit tvåan" - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
Anders Nilsson var bra under torsdagen, men Wikegård menar att det är DIF:s oförmåga att göra mål som sätter stopp för dem.
3 av 5
Anders Nilsson var bra under torsdagen, men Wikegård menar att det är DIF:s oförmåga att göra mål som sätter stopp för dem. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
Han tror dock inte att Djurgården kommer lägga sig ner och dö. "Jag tror de kan göra det här till en riktigt bra matchserie"
4 av 5
Han tror dock inte att Djurgården kommer lägga sig ner och dö. "Jag tror de kan göra det här till en riktigt bra matchserie" - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX
Niklas Wikegård.
5 av 5
Niklas Wikegård.

Wikegård: "Luleå är som en snorloska"

Niklas Wikegård menar att Luleå är som en snorloska på Djurgårdarnas rygg.


Följ Wikegård här:

STOCKHOLM. Luleå lyckades besegra Djurgården under torsdagkvällen inför ett fullsatt Hovet i den, än så länge, jämnaste och tajtaste kvartsfinalen.

Hockeyexperten Niklas Wikegård menar att det beror på att Luleå spelar ett jobbigt och välstrukturerat spel.

– Luleå är duktiga på att hänga sig kvar i matcherna. De är som en snorloska på ryggen man inte blir av med. Jag tycker att det finns en bra struktur i spelet för Luleå. Fem spelare djupt i egen zon forwards in i skottlinjen. Går pucken fram mot mål, fine, då har de många spelare runt pucken och kan ta bort returern, säger han i sin hockeyblogg på Nyheter24.

Trots att Djurgården höll i taktpinnen större delen av matchen lyckas de inte göra mer än ett mål på Luleås målvaktstalang Anders Nilsson.

– Djurgården måste göra mål i början av matchen när man är överlägsen i spelet. De kan inte producera, det är bra spel av Anders Nilsson, men samtidigt är det en oförmåga av Djurgården att göra mål, säger experten.

"Tror inte Djurgården lägger sig ner och dör"

I förra omgången stod Nilsson för en jättetavla när han släppte in Mika Hannulas skott från mittzonen. Wikegård hävdar att vi såg ytterligare en tavla i går - fast från Djurgårdens Mark Owuya.

– Mark Owuya måste ta tvåan anser jag. Djurgården hade det peggat och klart men kunde inte slå bollen i mål - eller i koppen, som det heter i golf.

Trots att Luleå leder med 2-0 i matcher tror inte experten att det är över.

– Jag tror inte Djurgården lägger sig ner och dör. Jag tror att de kan göra det här till en riktigt bra matchserie, säger han i sin hockeyblogg på Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!