AIK:s slutspel har börjat med en succé. Två övertygande vinster mot seriesegrarna och tillika fjolårsmästarna väger tungt.
1 av 5
AIK:s slutspel har börjat med en succé. Två övertygande vinster mot seriesegrarna och tillika fjolårsmästarna väger tungt. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
I HV 71 har man nu återigen stoppat in landslagsmålvakten Daniel Larsson i kassen.
2 av 5
I HV 71 har man nu återigen stoppat in landslagsmålvakten Daniel Larsson i kassen. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Viktor Fasth blev korad till elitseriens bästa målvakt - med all rätt. Nu stoppar han allt i slutspelet också.
3 av 5
Viktor Fasth blev korad till elitseriens bästa målvakt - med all rätt. Nu stoppar han allt i slutspelet också. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
AIK måste fortsätta hålla farten uppe för att kunna slå HV en tredje gång.
4 av 5
AIK måste fortsätta hålla farten uppe för att kunna slå HV en tredje gång. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Johan Davidsson och hans mannar måste lyckas få hål på AIK:s superkeeper.
5 av 5
Johan Davidsson och hans mannar måste lyckas få hål på AIK:s superkeeper. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Ska AIK fortsätta övertyga?

AIK har besegrat HV 71 ytterst övertygande i de två första kvartsfinalerna. Ska Stockholmarna lyckas fortsätta den positiva trenden?


Kvartsfinalerna:

Fredagkväll klockan 19.00 smäller det igen i chockserien mellan HV 71 och AIK.

Under torsdagen lyckades Linköping utjämna matchserien till 1-1 mot Skellefteå.

Luleå utökade till 2-0 mot Djurgården borta.

Färjestad vände 2-0 och vann med 2-3 borta mot Brynäs.

Matchserierna:

HV 71 - AIK: 0-2 i matcher.
Nedsläpp: 19.00 i Kinnarps Arena.

Under lördagen:

Skellefteå - Linköping: 1-1 i matcher.

Luleå - Djurgården: 0–2 i matcher.

Färjestad - Brynäs: 0–2 i matcher.
 

STOCKHOLM. Serie-ettan mot åttan. Det var uppdukat för att HV 71 skulle leka hem den här kvartsfinalserien. Men till Jönköpingbornas förtret är det upp- och nervända världen.

När två matcher är spelade ser det snarare ut som att AIK vann grundserien. Första matchen slutade 4-2 borta till "Gnaget". Sen lyckades de även vinna tämligen enkelt med 3-0 hemma inför ett fullsatt Hovet.

HV 71 och tränaren Janne Karlsson har fått mycket kritik för att de har låtit den egentliga backupkeepern Andreas Andersson stå. I kväll blir det dock ändring på det då landslagsmålvakten Daniel Larsson kliver in i kassen.

Dessutom har HV 71 ett gäng skador. André Petersson är som bekant borta, troligtvis resten av säsongen. Daniel Rahimi har en bit kvar men kanske är aktuell till nästa vecka.

Backtalangen Adam Almqvist hade problem med en höft och saknades sist. Troligtvis kommer han inte till spel under fredagskvällen.

AIK bänkar JVM-stjärna

I AIK ser det betydligt bättre ut på skadefronten. Man saknar bara slovaken Richard Zednik, som har en lårskada. Det är oklart när han kan vara aktuell igen.

Men AIK-tränaren Roger Melin väljer att bänka Tobias Ericsson och JVM-spelaren Patrik Nemeth - till fördel för Josh MacNevin.

Det viktigaste för HV 71 är att få en harmoni i målet. Daniel Larsson måste komma in och leverera. Men det största problemet är att ingen får hål på AIK:s Viktor Fasth. Nu måste HV:s stjärnor kalibrera siktet och ladda bössan för att kunna vinna.

I AIK:s fall går allt som på räls just nu. Man gör mål, har ett starkt spel och Fasth är omutbar i kassen. Daniel Bång och Kent McDonell har haft ett bra slutspel än så länge. Det måste fortsätta.

Följ slutspelet här på Nyheter24.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.