Kan Linköping "studsa" tillbaka efter kvällens nederlag?
1 av 2
Kan Linköping "studsa" tillbaka efter kvällens nederlag? - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
LHC åker härnäst i väg till en tuff borta match i Norrlands djupa skogar.
2 av 2
LHC åker härnäst i väg till en tuff borta match i Norrlands djupa skogar. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Linköping åkte på sen mina hemma mot SAIK

Linköping och Skellefteå stod inte för årets mest underhållande match. Men slutet av drabbningen blev en ofantligt spännande historia.


Vidöppet:

Där de övriga slutspelsserierna har snabbt förvandlats till snabba historier är det mycket som talar för att drabbningarna mellan Linköping och Skellefteå kan gå hela vägen till sju matcher.

Vid en sådan händelse är det Skellefteå får spela inför sin egen hemmapublik, något som genom historien ofta visat sig bli riktigt avgörande.

LINKÖPING. Mitt ute på den östgötska slätten drabbade de två toppenlagen Linköping och Skellefteå samman.

Hemmalaget, som ledde inför kvällens drabbning med 2-1 i matcher, fortsatte spela sitt disciplinerade försvarsspel, samtidigt som norrlänningarna tryckte på framåt.

Men till skillnad från de tidigare matcherna blev den första perioden mållös och innehöll inte många godbitar. Samtidigt var det stor kamp på isen. De första 20 minuterna innehöll tre utvisningar men det kunde utan klagomål blivit betydligt många fler spelare i utvisningsbåset.

Chanserna lös med sin frånvaro och det var fortfarande mållöst långt in i tredje perioden. Men med endast några minuter kvar försvann knutarna. Spelarna började sätta högre fart och intensiteten blev gastkramande.

Då klev i stället målvakterna fram. Andreas Hadelöv stoppade mirakulöst Niclas Hävelid öppna läge. Innan dess hade samme målvakt fint stoppat Pontus Petterströms friläge.

Men till slut kom det ett avgörande på matchen. Fredrik Warg lyckades febrilt raka in pucken invid stolproten och därmed har Skellefteå utjämnat kvartsfinalserien till 2-2.

Och frågan är nu hur folket på den östgötska slätten ska återhämta sig efter en sådan kalldusch? Kan laget återhämta sig, vinna borta i Norrland för att sedan avgöra kvartsfinalen inför den trogna publiken på Cloetta Center?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.