Färjestad krossade Frölunda

2-0 i baken efter två minuter. Sedan var loppet kört för Frölunda mot Färjestad.

2-0 i baken efter två minuter. Sedan var loppet kört för Västra Frölunda i bortamötet mot Färjestad. Efter två perioder ledde Karlstadslaget med 6-0 och kunde defilera hem slutperioden. Slutresultat: 8-1.

Det var skilda världar för de två lagen som gjorde upp i ett för en gångs skull fullsatt (8 250) Löfbergs Lila Arena. När Färjestad fick utdelning på i stort sett det mesta gick inget Frölundas väg. Johan Holmqvists mindre bra dag i målet, det virriga försvaret, de inledningsvis korkade utvisningarna: Allt visade på en tung lördag för Frölunda.

Även om Frölunda försökte trumma på kom laget sällan till bra avslutningslägen medan Färjestads frejdiga utdelning fortsatte i resten av matchen. Med 6-0 inför sista akten lämnade Johan Holmqvist över till Ari Ahonen som inte heller han hade någon lysande kväll.