Här avgör Daniel Brodin mötet. - Foto: Bror Persson/SCANPIX
Djurgården närmar sig en vändning.
Djurgården närmar sig en vändning. - Foto: Bror Persson/SCANPIX

Nu är inget omöjligt, Djurgården

Djurgården lever än - och har nu en klar chans att kunna vända det så omöjliga 0-3-underläget mot Luleå.

LULEÅ. Djurgården vägrar ge upp utan en kamp och reducerade Luleås ledning till 2-3 i matcher.

Men det satt hårt inne.

Gästerna inledde klart bäst och satte hög press på hemmaspelarna. Precis som så många gånger förr ville dock inte pucken åka in för DIF, som sakta men säkert fick se Luleå komma tillbaka in i matchen.

Ett Luleå, som vid seger skulle ha avancerat till semifinalerna, hade flera lägen att döda matchserien i framför allt mellanperioden.

Djurgården lyckades hålla undan. Och tio minuter in i den sista perioden skulle de till slut få utdelning.

Josef Boumedienne passade snyggt fram pucken till Tim Eriksson, som tackade för assisten genom att trycka in den med backhand.

Och när Daniel Brodin forcerade in 2-0-målet med en minut kvar att spela var matchen avgjord.

Nu väntar en sjätte kvartsfinal - och nu ser en DIF-vändning inte lika omöjlig ut helt plötsligt.