Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Färjestad svenska mästare 2011

1 av 3

BERTIL ERICSON/SCANPIX

2 av 3

BERTIL ERICSON/SCANPIX

3 av 3

Carl Sandin/BILDBYRÅN

Sport | 14/04/2011 21:32

FBK viftade bort Skellefteå - vann med 4-1.

KARLSTAD. Nu får Färjestad äntligen ha sitt stora kramkalas. Karlstad-laget är svenska mästare 2011.

Mikko Lehtonen skapade oro i hemmalaget när han med lite mindre än fem minuter kvar skickade Skellefteå tillbaka in i matchen med sitt 1-3-mål.

Men då slarvade SAIK bort sina chanser att kvittera helt och hållet - och bestraffades efter att haft en spelare för mycket på isen.

Kristofer Berglund satte den definitiva spiken i kistan i powerplay och säkrade därmed Färjestads nionde SM-guld i historien.

– Det är en dröm. Kolla här, det är helt fantastiskt! skriker den överlycklige Sanny Lindström i Tv4 direkt efter slutsignalen, och tittar ut över publiken.

Yngligen Magnus Nygren öppnade målskyttet sju minuter in i den första perioden, när hans skott styrdes in av en hjälplös bortaförsvarare.

Bara minuterna senare var det dags igen.

Med ett stenhårt och distinkt skott ordnade norrmannen Marius Holtet 2-0 till FBK, som tack vare Pelle Prestberg gick upp till 3-0 tidigt i den sista perioden.

Pokalen stannar alltså i Karlstad.

– Det är sån lättnad och glädje. Jag har tänkt på det här sen jag var med a-laget första gången, säger Christian Berglund, och fortsätter:

– Det är känslor, det är underbart.