Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Färjestad svenska mästare 2011

1 av 3

BERTIL ERICSON/SCANPIX

2 av 3

BERTIL ERICSON/SCANPIX

3 av 3

Carl Sandin/BILDBYRÅN

Sport | 14/04/2011 21:32

FBK viftade bort Skellefteå - vann med 4-1.

KARLSTAD. Nu får Färjestad äntligen ha sitt stora kramkalas. Karlstad-laget är svenska mästare 2011.

Mikko Lehtonen skapade oro i hemmalaget när han med lite mindre än fem minuter kvar skickade Skellefteå tillbaka in i matchen med sitt 1-3-mål.

Men då slarvade SAIK bort sina chanser att kvittera helt och hållet - och bestraffades efter att haft en spelare för mycket på isen.

Kristofer Berglund satte den definitiva spiken i kistan i powerplay och säkrade därmed Färjestads nionde SM-guld i historien.

– Det är en dröm. Kolla här, det är helt fantastiskt! skriker den överlycklige Sanny Lindström i Tv4 direkt efter slutsignalen, och tittar ut över publiken.

Yngligen Magnus Nygren öppnade målskyttet sju minuter in i den första perioden, när hans skott styrdes in av en hjälplös bortaförsvarare.

Bara minuterna senare var det dags igen.

Med ett stenhårt och distinkt skott ordnade norrmannen Marius Holtet 2-0 till FBK, som tack vare Pelle Prestberg gick upp till 3-0 tidigt i den sista perioden.

Pokalen stannar alltså i Karlstad.

– Det är sån lättnad och glädje. Jag har tänkt på det här sen jag var med a-laget första gången, säger Christian Berglund, och fortsätter:

– Det är känslor, det är underbart.