Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården på slutspelsplats

Sport | 17/02/2009 21:54

Stockholmarna gjorde fyra mål i sista perioden. Ligger nu på slutspelsplats.

För bara någon månad sedan såg Djurgården ut att vara hopplöst på väg ner mot kvalserien. Laget var fastklistrade i botten och absolut inget tydde då på det som i kväll är ett faktum. Laget ligger för första gången sedan gud vet när på en slutspelsplats i elitseriehockeyn.

Djurgården ägde hemmamatchen mot Timrå och de tre inkasserade poängen var synnerligen välförtjänade. Trots hård press och nära 19-3 i skott på mål efter nästan halva matchen var det Timrå som tog ledningen via Petr Tenkrat som helt fri rundade Djurgårdens målvakt Gustaf Wesslau. Hemmalaget bet dock ihop och fortsatte "tugga puck", som Niklas Wikegård skulle uttryckt det.

I tredje och sista perioden kunde man skriva ketchupeffekt över hela Hovets is. Fredrik Bremberg, som vanligt en av matchens bästa, kvitterade först och passade kort därefter fram till Kristofer Ottosson som gav Djurgården ledningen. 19-årige Carl Gustafsson kämpade hård hela matchen och gjorde som belöning sitt första mål för säsongen. Men det var inte slut där. Samme Gustafsson satte även spiken i kistan – 4-1.

– Jag har väntat på att det ska komma, sade Gustafsson till Canal Plus.

I och med Modos förlust mot HV71 med 4-6 går Djurgården upp på slutspelsplats på samma poäng som Brynäs men med avsevärt bättre målskillnad.

Frågan är vad AIK nu ska göra med sina förtryckta derbybiljetter till kvalserien.

Skrivet av: