Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkaren: "Foppa" borde vilat längre

Sport | 17/02/2009 22:55

"Kanske var det för tidigt att spela redan nu".

Peter Forsberg opererade sin fot i november.

– Kanske var det för tidigt att spela redan nu, säger läkaren Bertil Romanus till TT.

Det var Bertil Romanus som gjorde ett kirurgiskt ingrepp i "Foppas" högerfot i november, den fot som krymper ihop i skridskon när Forsberg spelar ishockey och påverkar hans balanssinne.

– Jag vill inte säga för mycket, men vi gjorde en justering av en grej i foten. Men effekten av den operation kanske ännu inte har visat sig, säger han.

Romanus och Forsberg har under vintern haft kontinuerlig kontakt, och läkaren antyder att Forsberg kanske skulle ha behövt vila lite längre innan han spelade matcher igen.

–Han utsätter ju sin fot för maximal belastning när han spelar ishockey. När han inte spelar så fungerar foten normalt, förklarar Romanus.

Forsberg meddelande den 31 januari i år att han skulle göra comeback för Modo, ett beslut som var tvunget att tas då övergångsfönstret den dagen.

– Han var ju tvungen att skriva på för en klubb om han skulle spela. Kanske var han inte tillräckligt tränad för att göra det.

Bertil Romanus vill inte kommentera om ytterligare operationer kan bli aktuella.

– Peter får först ta kontakt med mig innan jag ger några sådana kommentarer.

Skrivet av: