Ulf Samuelsson tar över som huvudtränare i Modo Hockey.
Ulf Samuelsson tar över som huvudtränare i Modo Hockey. - Foto: Rick Scuteri/SCANPIX

Ulf Samuelsson till Modo Hockey

Ulf "Robocop" Samuelsson har nu över efter Challe Berglund i Modo Hockey.


ÖRNSKÖLDSVIK. Modo Hockey är uppenbart inne på spåret att kontraktera gamla klassiska hjältar. Efter att Djurgårdslegendaren Challe Berglund fått lämna Modo väljer nu Örnsköldsvikklubben att värva ingen mindre än Ulf "Robocop" Samuelsson.

– Vi i Modo Hockey är mycket glada över att vi har lyckats knyta till oss Ulf Samuelsson. Vi känner att Ulf är rätt person att leda det MODO Hockey vi nu håller på att bygga upp, säger Modo Hockeys General Manager Markus Näslund.

Ulf Samuelsson som gjorde sig känd en av tidernas mest hårdnackade spelare i NHL och gjorde ett enormt avtryck i klassiska klubbar som Pittsburgh Penguins och New York Rangers.

Nu tar han alltså över som tränare i Modo efter fem år som assisterande tränare i Phoenix.

- Det är dags att ta steget till headcoach. Jag har gått som assisterande i flera år nu, skaffat mig massor av erfarenhet och lärt mig mycket, säger "Robocop".

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.