Mikko Louma testar sina ögon hos optikern i Jönköping.
1 av 2
Mikko Louma testar sina ögon hos optikern i Jönköping. - Foto: Patrik Eklund
2 av 2
- Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

Efter slutspelsfiaskot: HV71 vill få syn på pucken

HV71 gör nu allt vad de kan för att återvända till SM-finalen och vägen går via optikern. Samtliga spelare ska få ögonen undersökta.


HV71:s slutspelsfiasko

HV71 spelade briljant ishockey under grundserien 2010/11. När de sedan ställdes mot AIK som med nöd och näppe tagit sig vidare till slutspel, räknade alla experter med att få se mästarna i semifinal.

I stället torskade Jönköpingslaget kvartsfinalen med 4-0 i matcher. Viktor Fasth i Gnagetkassen fick sitt stora genombrott och nu kan han ha sett till att samtliga i HV-truppen tvingas vandra till optikern för en synundersökning.

Frågan är självfallet om siktet är bättre inställt till våren när slutspelet stundar?

JÖNKÖPING. Elitseriesäsongen gick inte riktigt som väntat för HV71. Efter att ha dominerat under grundserien åkte laget snöpligt ut mot nykomlingarna AIK i första omgången av slutspelet. Men nu ska klubben satsa ännu hårdare för att återigen nå fram till ett SM-guld.

Vägen dit går via en ny metod - synundersökningar.

– Ja det stämmer att HV71 inlett ett samarbete med oss, säger Specsavers optiker Jonas Törnberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Det var Ulf Dahlén som tog kontakt med oss och ville se om det fanns något som kunde förbättra spelarna inför säsongen som kommer. Då föreslog jag en synundersökning och sen korrigering genom antingen laser eller förbättrade linser.

Enligt optikern kan man förbättra spelarnas syn med uppemot tio procent, något som i elitsport kan bli högst avgörande.

– Vi vill vara så noga som möjligt med att förbereda oss inför säsongen. Som en del i detta har samtliga spelare genomgått syntester. Ibland förändras synen med åldern, så vi kommer att fortsätta med detta varje år, säger HV 71:s nye tränare Ulf Dahlén angående den nya vinnarmetoden.

På Specsavers tror man att detta kan sprida sig till övriga lag i elitserien.

– Det finns mycket att hämta om man väljer att göra det. Spelarna måste ju kunna se pucken konstant och det även på långt håll. Jag menar, tio procent för toppskiktet i hockeyvärlden kan ge stort utslag, avslutar optikern för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.