Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter slutspelsfiaskot: HV71 vill få syn på pucken

Mikko Louma testar sina ögon hos optikern i Jönköping.
1 av 2

Mikko Louma testar sina ögon hos optikern i Jönköping.

Patrik Eklund

2 av 2

Mikael Fritzon / SCANPIX /

Sport | 22/06/2011 09:46

HV71 gör nu allt vad de kan för att återvända till SM-finalen och vägen går via optikern. Samtliga spelare ska få ögonen undersökta.

JÖNKÖPING. Elitseriesäsongen gick inte riktigt som väntat för HV71. Efter att ha dominerat under grundserien åkte laget snöpligt ut mot nykomlingarna AIK i första omgången av slutspelet. Men nu ska klubben satsa ännu hårdare för att återigen nå fram till ett SM-guld.

Vägen dit går via en ny metod - synundersökningar.

– Ja det stämmer att HV71 inlett ett samarbete med oss, säger Specsavers optiker Jonas Törnberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Det var Ulf Dahlén som tog kontakt med oss och ville se om det fanns något som kunde förbättra spelarna inför säsongen som kommer. Då föreslog jag en synundersökning och sen korrigering genom antingen laser eller förbättrade linser.

Enligt optikern kan man förbättra spelarnas syn med uppemot tio procent, något som i elitsport kan bli högst avgörande.

– Vi vill vara så noga som möjligt med att förbereda oss inför säsongen. Som en del i detta har samtliga spelare genomgått syntester. Ibland förändras synen med åldern, så vi kommer att fortsätta med detta varje år, säger HV 71:s nye tränare Ulf Dahlén angående den nya vinnarmetoden.

På Specsavers tror man att detta kan sprida sig till övriga lag i elitserien.

– Det finns mycket att hämta om man väljer att göra det. Spelarna måste ju kunna se pucken konstant och det även på långt håll. Jag menar, tio procent för toppskiktet i hockeyvärlden kan ge stort utslag, avslutar optikern för Nyheter24.