Så här glad blev Mika Zibanejad när han valdes som nummer sex i helgens NHL-draft.
1 av 3
Så här glad blev Mika Zibanejad när han valdes som nummer sex i helgens NHL-draft. - Foto: Jim Mone / AP
Djurgårdens sportchef säger att de har ett avtal med Zibanejad om att han ska spela i Dif kommande säsong.
2 av 3
Djurgårdens sportchef säger att de har ett avtal med Zibanejad om att han ska spela i Dif kommande säsong. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX
Zibanejad och Claesson - lagkamrater i Djurgården, framtida lagkamrater i Ottawa?
3 av 3
Zibanejad och Claesson - lagkamrater i Djurgården, framtida lagkamrater i Ottawa? - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Sportchefen: "Zibanejad stannar"

Efter draften sade centerlöftet att han ska försöka ta en NHL-plats till hösten. Djurgården räknar med att han stannar.


Tappade Josefson trots löften

Inför säsongen 2010/2011 hade Djurgården blivit lovade av anfallaren Jacob Josefson och hans agent att han skulle stanna i klubben ett år till innan det bar av till New Jersey Devils.

I intervjuer på klubbens officiella hemsida och andra medier bekräftade han löftet. Cirka två veckor senare var han däremot klar för spel i New Jersey där han under den gångna säsongen tog en plats i NHL-laget.

Med andra ord ska inte Djurgårdssupportrarna ta ut något i förskott.

STOCKHOLM. Innan helgens NHL-draft sade Mika Zibanejad att det blir ett år till i Djurgården. När han valts som sexa av Ottawa lät det mer tveksamt. Dif:s sportchef lugnar dock fansen.

– Vi har ett muntligt avtal med honom själv och agenten att han ska spela i Djurgården minst ett år till, säger Jan Järlefelt till Nyheter24.

– Mitt mål är att ta en plats i laget, men lyckas jag inte så kommer jag att jobba hårt i Djurgården en säsong till, sade Zibanejad direkt efter draften till kanadensiska TSN.

"Lär ha en framträdande roll"

Den blott 18-årige centern slog igenom under elitseriesäsongen och fick till och med spela power play i slutspelet. Totalt blev det 26 matcher i grundserien och sju i slutspelet.

– Han kan ta ytterligare steg nästa säsong och lär säkerligen ha en framträdande roll, säger Jan Järlefelt angående talangens potential.

Flera i och kring Djurgårdslaget påpekade under säsongen som gick att Zibanejad redan såg för bra ut för elitserien.

Skulle han vara redo för NHL redan nu?

– Han ska etablera sig här först, få mer kött på benen. Det tror jag är bäst.

Järlefelt jämför gärna med Marcus Krüger som var utlånad från Chicago till Djurgården under säsongen och gjorde det så bra att han sedan fick chansen i Stanley Cup-slutspelet när Dif:s säsong var över.

Även backen Fredrik Claesson draftades av Ottawa men stannar i elitserien minst en säsong till.

Nyheter24 har utan framgång försökt nå Mika Zibanejad.

/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.