4. Jakob Silfverberg var bäst när det gick som värst för Brynäs.
1 av 6
4. Jakob Silfverberg var bäst när det gick som värst för Brynäs. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
3. Sebastian Collberg är bara 17 år gammal och har redan öst in mål med Frölundas juniorlag.
2 av 6
3. Sebastian Collberg är bara 17 år gammal och har redan öst in mål med Frölundas juniorlag. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
5. Jonas Gustavsson - målvakten som kan komma att bli riktigt stor.
3 av 6
5. Jonas Gustavsson - målvakten som kan komma att bli riktigt stor. - Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
2. Jonas Brodin var sjukt bra förra säsongen. Han har skrivit på för Minnesota Wild, men kommer förmodligen bli kvar i Elitserien ett år till.
4 av 6
2. Jonas Brodin var sjukt bra förra säsongen. Han har skrivit på för Minnesota Wild, men kommer förmodligen bli kvar i Elitserien ett år till. - Foto: Lars Hedelin/SCANPIX
1. Mika Zibanejad är tveklöst Elitseriens största talang.
5 av 6
1. Mika Zibanejad är tveklöst Elitseriens största talang. - Foto: Daniel Stiller/BILDBYRÅN
Nyheter24 har rankat Elitseriens största talanger.
6 av 6
Nyheter24 har rankat Elitseriens största talanger. - Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

Lista: De är Elitseriens största talanger

De är unga, de är lovande och de är blivande stjärnor. Här är Elitseriens största talanger.


5. Johan Gustafsson - Luleå

Den 19-årige målvakten lär få utkämpa en ordentlig intern kamp med konkurrenten David Rautio. Och frågan är hur mycket speltid han kommer få den kommande säsongen.

Men Luleå kan ändå känna sig hyfsat nöjda. Speciellt med vetskapen om att de har en av Elitseriens talangfullaste målvakter. Burväktaren är smidig, snabb och har en bra speluppfattning. Kanske tillräckligt bra för att ta hand om första platsen redan nu?

4. Jakob Silfverberg - Brynäs

Han är endast 20 år gammal. Trots det besitter Brynäs oslipade diamant ett stort spelsinne, men framför allt ett stenhårt skott.

Den hårdjobbande tvåvägsforwarden har redan gjort succé i flera juniorturneringar och var dessutom en av de bästa när Brynäs hade det som tyngst under den gångna säsongen. Lär bli extremt viktig för laget nu.

3. Sebastian Collberg - Frölunda

Född 1994 - men gjorde ändå stor succé i Frölundas juniorlag förra säsongen, då han stod för hela 44 poäng på 35 matcher.

Nu ska han göra om bedriften i Elitserien. Det klart och tydligt att man ska hålla koll på den här vindsnabbe ytterforwarden, som inte tackar nej till lite fysisk kontakt.

2. Jonas Brodin - Färjestad

Färjestads supertalang fyllde 18 för några dagar sedan bara. Jonas Brodin, som blev den yngste elitseriedebutanten i FBK:s historia när han fick lira mot Timrå den 4 mars 2010, har en mäktig framtid framför sig.

Den moderne backen spelar med ett oerhört lugn, trots sin ringa ålder, och räds inte heller att gå till attack när han får chansen.

Han är dock redan klar för Minnesota Wild, men det mesta talar för att han blir kvar i Färjestad i en säsong till.

1. Mika Zibanejad - Djurgården

Supertalangen har skrivit på ett lukrativt kontrakt med Ottawa. Men det verkar ändå som om att vi kommer få se honom lira ytterligare en säsong i Djurgården.

Den 18-årige forwarden, som tog hela Elitserien med storm den gångna säsongen, är utan tvekan den störste talangen. Och nu återstår det att se om han kan upprepa succén som har tagit honom hela vägen till NHL.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!