Backbjässen Niclas Wallin, här upptryckt mot sargen av Vancouvers Raffi Torres, är ett av Luleås nyförvärv inför säsongen.
1 av 3
Backbjässen Niclas Wallin, här upptryckt mot sargen av Vancouvers Raffi Torres, är ett av Luleås nyförvärv inför säsongen. - Foto: JONATHAN HAYWARD / AP
I fjol slog Luleå ut Djurgården i kvartsfinal trots att Stockholmarna vände 0-3 i matcher till 3-3. Nu möts lagen i gruppspelet i European Trophy.
2 av 3
I fjol slog Luleå ut Djurgården i kvartsfinal trots att Stockholmarna vände 0-3 i matcher till 3-3. Nu möts lagen i gruppspelet i European Trophy. - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX
Luleås sportchef Lars "Osten " Bergström tror att turneringen blir ett lyft.
3 av 3
Luleås sportchef Lars "Osten " Bergström tror att turneringen blir ett lyft. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Europas topplag tvingas till Norrbotten

Luleå får bättre och mer varierat motstånd när europeiska topplag kommer till Coop Arena.


Luleås grupp

I European Trophys norra division ställs Luleå mot följande lag.

Djurgården, Sverige

IFK Helsingfors, Finland

Jokerit, Finland

Slavia Prag, Tjeckien

Sparta Prag, Tjeckien

LULEÅ. När försäsongsturneringen European Trophy drar igång i mitten av augusti är Luleå det nya svenska laget i turneringen. Frågan är hur laget påverkas av att spela tävlingsmatcher redan innan elitseriestarten?

– Vi får möta lite andra typer av lag. Med vårt geografiska läge blir det lätt så att man spelar mot samma lag varje år. Det här blir ett lyft för oss, säger klubbens sportchef Lars "Osten" Bergström till Nyheter24.

Tidigare har laget deltagit i diverse andra träningsturneringar som sportchefen menar fungerat sämre.

– Det blir en bättre spridning av matcherna nu, annars kunde det vara en cup med tre matcher på fyra dagar. Då är kvalitén så där, framför allt mot slutet, säger Bergström.

Ingen skillnad i träningsupplägget

Spelarna i Luleå, som tog sig till semifinal i våras, håller just nu på och testas inför att den riktiga isträningen påbörjas på måndag. Någon egentlig skillnad i träningen blir det dock inte på grund av European Trophy.

– Nej, det är egentligen normala förberedelser, säger Lars Bergström.

Under veckan ska laget bland annat genomföra cykeltester för att se över spelarnas fysiska status.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.