Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen - nu drar hockeycirkusen igång

Magnus Kahnberg och de andra "goa gubbarna" har imponerat på försäsongen.
1 av 3

Magnus Kahnberg och de andra "goa gubbarna" har imponerat på försäsongen.

Carl Sandin / Bildbyrån

Elitserietränarna på förra årets upptaktsträff.
2 av 3

Elitserietränarna på förra årets upptaktsträff.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Färjestad firade SM-guld i våras. Vilka får lyfta den åtråvärda pokalen när 2011/2012 års säsong är över?
3 av 3

Färjestad firade SM-guld i våras. Vilka får lyfta den åtråvärda pokalen när 2011/2012 års säsong är över?

BERTIL ERICSON / SCANPIX

Sport | 05/09/2011 13:35

Med mindre än en vecka kvar till premiären samlas hockeyns frontfigurer i Globen.

STOCKHOLM. Återförenade "goa gubbar", ett debuterande elitserielag och Sveriges första NHL-organisation. Det är några av godbitarna alla hockeyälskare har att se fram emot när elitserien inleds den 13 september.

På tisdagen är det upptaktsträff med samtliga huvudtränare samt spelarrepresentanter från varje lag, domare och Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts. Under en hel dag ska lagen stötas och blötas i Globen inför den samlade pressen.

Pånyttfödda Frölunda

En av de största snackisarna inför säsongen är Frölundas stora återförening där den så kallade "dragkedjan" återigen är intakt i och med värvningarna av Magnus Kahnberg och Jari Tolsa. Dessutom är lagets förstakedja helt ny men med tre gamla Frölundaspelare; Mika Pyörölä, Mathis Olimb och Fredrik Pettersson.

NHL-inspirerade Modo

Det lag som det finns mest förväntningar och förhoppningar på är dock Modo som byggt om hela sin organisation med NHL som stor inspirationskälla. Inte så konstigt kanske med tanke på att Markus Näslund, Peter Forsberg och Ulf Samuelsson numera återfinns i ledarstaben.

Vilka vinner striden om Stockholm?

Fjolårets match om Stockholm slutade med AIK-seger då laget gick längre i slutspelet än värsta konkurrenten Djurgården. Gnaget fick till slut behålla målvakten Viktor Fasth och kan därmed vara med när allt ska avgöras i vår igen.

Dif är å sin sida topptippat av många efter att ha värvat tillbaka ett par tongivande backar (Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz) samt 2010 års succémålvakt Gustaf Wesslau.

Utanför hockeyn i huvudstaden är givetvis den stora frågan, och den stora oron för polisen och klubbarna - blir derbyna lugnare i år?

Följ upptaktsträffen på Twitter

Nyheter24 finns på plats under upptaktsträffen och kommer att ge er uppdateringar under dagen. Följ rapporteringen därifrån via Twitter.