Magnus Kahnberg och de andra "goa gubbarna" har imponerat på försäsongen.
1 av 3
Magnus Kahnberg och de andra "goa gubbarna" har imponerat på försäsongen. - Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Elitserietränarna på förra årets upptaktsträff.
2 av 3
Elitserietränarna på förra årets upptaktsträff. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Färjestad firade SM-guld i våras. Vilka får lyfta den åtråvärda pokalen när 2011/2012 års säsong är över?
3 av 3
Färjestad firade SM-guld i våras. Vilka får lyfta den åtråvärda pokalen när 2011/2012 års säsong är över? - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Äntligen - nu drar hockeycirkusen igång

Med mindre än en vecka kvar till premiären samlas hockeyns frontfigurer i Globen.


De är med på upptaktsträffen

Spelare:

Stefan Johansson, AIK
Andreas Dackell, Brynäs
Marcus Nilson, Djurgården
Sanny Lindström, Färjestad
Magnus Kahnberg, Frölunda
Andreas Falk, HV71
Niclas Hävelid, Linköping
Niclas Wallin, Luleå
Niklas Sundström, Modo
Andreas Hadelöv, Skellefteå
Per Hallin, Timrå
Johan Markusson, Växjö

Samtliga huvudtränare

Samtliga sju heltidsdomare

Jörgen Lindgren, ny VD för Svenska Hockeyligan

Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts

STOCKHOLM. Återförenade "goa gubbar", ett debuterande elitserielag och Sveriges första NHL-organisation. Det är några av godbitarna alla hockeyälskare har att se fram emot när elitserien inleds den 13 september.

På tisdagen är det upptaktsträff med samtliga huvudtränare samt spelarrepresentanter från varje lag, domare och Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts. Under en hel dag ska lagen stötas och blötas i Globen inför den samlade pressen.

Pånyttfödda Frölunda

En av de största snackisarna inför säsongen är Frölundas stora återförening där den så kallade "dragkedjan" återigen är intakt i och med värvningarna av Magnus Kahnberg och Jari Tolsa. Dessutom är lagets förstakedja helt ny men med tre gamla Frölundaspelare; Mika Pyörölä, Mathis Olimb och Fredrik Pettersson.

NHL-inspirerade Modo

Det lag som det finns mest förväntningar och förhoppningar på är dock Modo som byggt om hela sin organisation med NHL som stor inspirationskälla. Inte så konstigt kanske med tanke på att Markus Näslund, Peter Forsberg och Ulf Samuelsson numera återfinns i ledarstaben.

Vilka vinner striden om Stockholm?

Fjolårets match om Stockholm slutade med AIK-seger då laget gick längre i slutspelet än värsta konkurrenten Djurgården. Gnaget fick till slut behålla målvakten Viktor Fasth och kan därmed vara med när allt ska avgöras i vår igen.

Dif är å sin sida topptippat av många efter att ha värvat tillbaka ett par tongivande backar (Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz) samt 2010 års succémålvakt Gustaf Wesslau.

Utanför hockeyn i huvudstaden är givetvis den stora frågan, och den stora oron för polisen och klubbarna - blir derbyna lugnare i år?

Följ upptaktsträffen på Twitter

Nyheter24 finns på plats under upptaktsträffen och kommer att ge er uppdateringar under dagen. Följ rapporteringen därifrån via Twitter.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.