Hockeyderbyt mellan Djurgården och AIK den 22 december ifjol fick avbrytas flera gånger. Nu har Hockeyligan antagit en gemensam säkerhetsstrategi.
1 av 3
Hockeyderbyt mellan Djurgården och AIK den 22 december ifjol fick avbrytas flera gånger. Nu har Hockeyligan antagit en gemensam säkerhetsstrategi. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Samtliga huvudtränare i serien var på plats, liksom mängder av journalister och ett antal spelare.
2 av 3
Samtliga huvudtränare i serien var på plats, liksom mängder av journalister och ett antal spelare. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN
Hockeyligans nye VD Jörgen Lindgren presenterade de viktigaste punkterna för att höja statusen på elitserien under tisdagens upptaktsträff.
3 av 3
Hockeyligans nye VD Jörgen Lindgren presenterade de viktigaste punkterna för att höja statusen på elitserien under tisdagens upptaktsträff. - Foto: BJÖRN TILLY / BILDBYRÅN

Så ska elitserien bli störst i Europa

Svenska Hockeyligan presenterar sex punkter i arbetet att öka elitseriens status.


Mer om säkerheten

Hockeyligan har valt en annan väg än Svenska fotbollförbundet hittills gjort genom att säga till klubbarna att de slipper böter för läktarskandaler så länge de gjort allt de kunnat för att stävja problemen.

Vad detta innebär i praktiken och vem som gör bedömningen kommer Nyheter24 de närmaste dagarna gräva djupare i.

STOCKHOLM. En bättre live-upplevelse, ökad säkerhet, mindre fylla, fyra domare och en satsning på sociala medier. Det är ett antal av de steg Svenska Hockeyligan (SHL) nu ska ta för att göra elitserien till Europas bästa liga.

Under tisdagens upptaktsträff i Globen presenterade SHL:s nytillträdde VD Jörgen Lindgren sex viktiga punkter i detta arbete:

- Tydligare vision, "vad vill vi göra?"

- Bättre än hemma-projektet

- Säkerheten

- Nya medier

- Domarorganisationen

- Slutspelet

De två första punkterna handlar om att öka upplevelsen elitserien för publiken och andra inblandade. När det gäller resterande punkter bjöds det på ett antal nyheter.

"Är du överförfriskad får du inte komma in"

För att förbättra säkerheten, som sattes på prov ifjol i och med Stockholmsderbyna, har Svenska hockeyligan antagit en gemensam säkerhetsstrategi som bland annat innefattar en "central alkoholpolicy".

– Jag har inte alla detaljer, men är du överförfriskad får du inte komma in på arenan, sa Jörgen Lindgren inför den samlade pressen.

Fyra domare och kvartsfinaler varje dag

Upptaktsträffen sändes live på nätet via Elitserien Play, en tjänst där klipp från samtliga klubbar ska samlas. Detta är ett steg i ligans kommande satsning på nya medier.

När det gäller domarorganisationen är den stora nyheten att samtliga matcher under säsongen kommer att dömas av fyra domare.

Slutspelet ska marknadsföras ännu hårdare som hjärtat av svensk hockey, bland annat genom att kvartsfinalspelet läggs så att det är minst en match varje dag fram till semifinalerna.

Det återstår att se om åtgärderna räcker för att elitserien ska kunna gå om ryska KHL och återigen bli den största hockeyligan i Europa.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.