Stefan Liv och hans namne Ridderwall hade samma agent under nästan tio år och träffades därför väldigt ofta.
1 av 2
Stefan Liv och hans namne Ridderwall hade samma agent under nästan tio år och träffades därför väldigt ofta. - Foto: SCANPIX
Stefan Ridderwall har bytt Djurgården mot Timrå inför den här säsongen.
2 av 2
Stefan Ridderwall har bytt Djurgården mot Timrå inför den här säsongen. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Kollegan Ridderwall om sorgen efter Liv

Han hade samma agent som Stefan Liv i tio år. Nu berättar Stefan Ridderwall om sina känslor efter flygkraschen.


Stefan Livs karriär

Stefan Liv föddes den 21 december 1980 i den polska staden Gdynia. Två år senare, efter att ha spenderat de första två åren på ett barnhem i Gdansk, adopterades han av en svensk familj.

Liv slog igenom i HV71 och säsongen 2003/2004 låg Liv bakom finalsegern mot Färjestad efter att ha hållit nollan fyra av totalt sju matcher. Det blev SM-guld även säsongerna 2007/2008 samt 2009/2010.

I landslaget briljerade Liv. På kontot finns ett OS-guld, ett VM-guld, ett VM-silver samt två VM-broms.

TIMRÅ. Hockeysverige sörjer landslagsmålvakten Stefan Liv som omkom i en flygolycka på onsdagen tillsammans med hela sitt Lokomotiv Yaroslavl. Målvaktskollegan Stefan Ridderwall vägrade länge tro på vad som hade hänt.

– När det kom uppgifter om att han var med på planet, att han hade dött, brast det. Jag kollade på hur många tidningar som helst bara för att hitta någonstans där det stod att uppgifterna var fel, säger han till Nyheter24.

"Svårt att acceptera att han inte finns längre"

Ridderwall hade samma agent som Liv i nästan tio år. Därför kände de varandra ganska bra trots att de bara varit motståndare på isen.

Även dagen efter kraschen som slet ett helt hockeylag från världen kan Stefan Ridderwall inte riktigt relatera till vad som egentligen har hänt.

– Jag har fortfarande svårt att acceptera att han inte finns längre, säger han.

/
/
KHL
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.