Periodsiffror: 1-0, 3-0, 1-0

Skott: 46-21

Tekningar: 24-31

Utvisningminuter: 22-12

GÖTEBORG. Frölunda har gått som på räls under säsongsinledningen. På tisdagen tog de emot Timrå - och krossade jumbon med 5-0.

Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt och tryckte på rejält för att få till ett ledningsmål så fort som möjligt. Trots det dröjde det ändå till 13.25 innan Joel Lundqvist fick spräcka nollan.

Men i mellanperioden rann det bara iväg för göteborgarna. Magnus Kahnberg och Christian Bäckman fixade både 2-0 och 3-0 inom loppet av en minut, innan Lundqvist satte sitt andra mål för kvällen med bara sekunderna kvar av perioden.

Mathis Olimb fastställde det förödande slutresultatet till 5-0 i den sista perioden. Ett resultat som innebär att Frölunda inte har förlorat en enda gång på de sex inledande matcherna.

Svår skada

Mardrömskvällen stannade dock inte där för jumbon Timrå. Med fem minuter kvar av den första perioden landade en Frölundaspelare på Johan Anderssons ben - som vred sig.

Liraren tvingades avbryta matchen med en till synes väldigt allvarlig skada. Nu återstår det att se hur lång till han blir borta.

/
/
/

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.