Rickard Wallin tror att vinden nu har vänt.
1 av 3
Rickard Wallin tror att vinden nu har vänt. - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Frågan är om Karlstadlaget kan bygga vidare på den stigande formkurvan?
2 av 3
Frågan är om Karlstadlaget kan bygga vidare på den stigande formkurvan? - Foto: Carl Sandin/BILDBYRÅN
Färjestad vann senast i Göteborg mot serieledarna Frölunda.
3 av 3
Färjestad vann senast i Göteborg mot serieledarna Frölunda. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

FBK-kaptenen: "Nu kan vinden ha vänt"

Färjestads Rickard Wallin är hoppfull efter segern mot Frölunda - och hoppas på en trepoängare.


Färjestads katastrofala säsongsinledning

Färjestad - Skellefteå 3 - 2 ÖVERTID

Färjestad - AIK 1 - 2 ÖVERTID

HV71 - Färjestad 6 - 2

Färjestad - Brynäs 1 - 4

Luleå - Färjestad 2 - 0

Färjestad - Djurgården 2 - 3 ÖVERTID

MODO - Färjestad 3 - 2 ÖVERTID

Frölunda - Färjestad 2 - 3 ÖVERTID

KARLSTAD. Efter en horribel säsongsinledning har Färjestad äntligen börjat vinna igen. På tisdagen knep krislaget säsongens andra tvåpoängare när Frölunda besegrades i Göteborg efter förlängning.

Nu hoppas lagkaptenen Rickard Wallin på att vinden har vänt för de regerande mästarna. Och kanske kommer säsongens första trepoängare när FBK tar emot Växjö på torsdagskvällen.

- Det är små marginaler som gäller och vi har försökt göra så bra ifrån oss som möjligt. Nu hoppas jag att den här lilla pushen kan få oss att slappna av och prestera bättre, säger han till Nyheter24.

FBK ligger sist i tabellen och har endast skrapat ihop sju poäng på åtta matcher, något som har fått många att ropa efter tränaren Niklas Czarneckis avgång. Men det är inte bara hans fel att det har gått så dåligt, menar Wallin.

- Spelarna har lika stort ansvar som ledarna har. Det är ingen som har mer ansvar än någon annan, och samtidigt så vill vi inte heller grotta ner oss och leta efter någon som är skyldig, säger han.

"Skönt att vinna"

Än har laget inte vunnit en enda drabbning under ordinarie matchtid. Men de tog åtminstone ett steg i rätt riktning när de fick med sig två pinnar mot Frölunda.

- Det är skönt. Vi gjorde en riktig kämpainsats och det kändes väldigt bra att vi till slut kunde dra det längsta strået och ta extrapoängen. Vi försökte ta trepoängaren, men det gick inte. Vi är ändå nöjda med resultatet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.